9 de desembre del 2011

RESTES ROMANES A VIC


Si teniu un diumenge avorrit i no sabeu què fer... Un diumenge d'aquests grisos i tristos, sobretot ara a l'hivern, en dies que els vostres amics estan estudiant... I, ja heu visitat totes les runes de Barcino... Podem anar a Vic.

La millor manera d'anar-hi és amb tren, ja que és més ecològic i ens costa entorn d'uns 3 euros anar-hi. Si sortim de La Garriga, agafarem l'única línia que hi ha, la R3 de Rodalies en direcció Vic, Ripoll, Puigcerdà o la Tour de Carol, indistintament.




Vic, en l'època dels romans era anomenada Ausa, segons diuen les monedes romanes i ibèriques que s'hi han trobat. D'aquesta ciutat sortia la via romana més antiga, que comunicava Iluro i Ausa. Abans havia estat anomenada Ausona i per això actualment la comarca rep del nom d'Osona.




A Vic, podrem anar fins al centre històric de la ciutat i visitar el Temple Romà que hi queda. Aquest temple va ser construït a principis del segle II, després de la conquesta romana d'Hispània, al costat del riu Mèder. Va ser un edifici poc conegut perquè estava envoltat i formava part del castell dels Montcada, uns comptes de Vic. Fins que no es va enderrocar el castell no es va descobrir aquest temple. No se sap a quin déu estava dedicat però es creu que era o a Júpiter, Juno o Minerva.


Finalment, quan haguem visitat la ciutat, podrem tornar amb la mateixa línia de tren fins a La Garriga.


Aquí us deixo un lipdub del centre de Vic, perquè us aneu fent una idea del què veureu quan hi aneu.




Hi heu anat mai? Si hi aneu... Ens explicareu la vostra experiència?



Anna Solà
1r Batx

9 comentaris:

Aina ha dit...

A mi sempre m'ha agradat molt anar a pasejar per Vic, encara que fa molt fret. Té un centre històric molt maco, en el qual es troba el temple. El que sempre he trobat fascinant d'aquest temple és que estigués dintre d'un catell i que no el descobrisin fins que van tirar el castell a terra. Bona entrada!

Mireia Cutura ha dit...

Aquest temple li vam haver de fer una foto per llatí l'any passat!
El fet que es digui Osona perquè es deia abans Ausona no en tenia ni idea!
Gràcies per apropar-nos al món dels romans una mica més!
Bona feina

Artur Bossy ha dit...

Jo a Vic també hi he anat i a part dels seus orígens romans, com a ciutat és molt maca. No sabia això de que hi sortia la via romana mé antiga i tampoc l'origen del nom de la comarca. Bona entrada!

Joan Giralt ha dit...

No he vist mai aquest Temple Romà però sembla interessant. Aquesta entrada s'assembla a la de les restes de Barcelona també teva, Anna. Bona entrada!

Anna Solà ha dit...

Nois me'n alegro que us agradés molt Vic. La veritat és que jo també hi he anat i m'ha agradat, igual que a vosaltres. I sort a aquesta entrada que he pogut fer, he après moltes coses. La veritat és que fent entrades s'aprenen moltes coses a la vegada que mostres coses a la gent!

Yasmina Ketami ha dit...

Ostres Vic es molt coneguda! i asobre esta plena de runes romanes, la ciutat en si, el centre ja recorde a una ciutat antiga!
Molt bona entrada anna, hi vas molt no a Vic? ^^

Andrea Lázaro ha dit...

He anat moltes vegades a Vic, però especial ment no ha veure les restes romanes, m'agradaria anar a visitar-les, deu ser molt interessant veure com eren, lo poc que queda d'elles, etc.

Clàudia Martínez ha dit...

Jo recordo anar alguna vegada amb l'escola a Vic i veure el temple. M'agrada la ciutat.Bona entrada!

Alba Masnou ha dit...

Visca Vic!! És una ciutat fantàstica!! Convidat tothom qui vulgui venir a visitar-nos. :)

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts