1 de desembre del 2011

RESTES ROMANES A BARCELONA

Qui no s'ha trobat mai amb un diumenge avorrit, pessimista, un dia on no saps què fer? Doncs bé, des de l'entrada d'avui us proposo el millor plan per un diumenge: anar a Barcelona a visitar les runes romanes: La Barcino romana.





El que cal fer primer és decidir si anar-hi amb cotxe o amb tren. És més aconsellable i ecològic anar-hi amb tren per una mica més de 3 euros. Allà agafarem la línia 3, la única que hi ha a La Garriga (en cas que sortim d'aquí) i pararem a la concurrida estació de Plaça Catalunya.




Des de Plaça Catalunya no cal agafar el metro per visitar el nostre primer objectiu: la Necròpolis de Barcelona, situada a la Plaça Vil·la de Madrid. Està situada molt a prop de la Rambla i la Plaça Catalunya. A la mateixa Plaça Vil·la de Madrid hi podrem trobar els jaciments sepulcrals més importants de Barcino. Són un total de 70 tombes dels segles II i III a.C i hi podem llegir els sepulcres en llatí dels antics romans i la manera com enterraven als seus éssers més estimats.




A continuació anirem cap a les Columnes del Temple d'August. Per arribar fins aquestes, situades al barri gòtic, al carrer Paradís, agafarem la L1 del metro en direcció Fondo i al cap d'una parada, a Urquinaona, agafarem la L4 en direcció la Pau i a la següent parada baixarem, ja que és el nostre destí.









Aquestes columnes és tot el que queda del temple August i ens fan recordar la grandiositat de Barcelona en aquells temps. Fan 9 metres i estaven situats en el punt més alt de la ciutat romana.

Un cop visitat aquest indret, seguirem la nostra ruta cap a la muralla romana i l'entrada de la ciutat de Barcino a la Plaça Nova de Barcelona. Hi podem anar a peu donada la proximitat amb les columnes restants del Temple August.

Allà hi podrem visitar la paret romana on començava l'aqüeducte que subministrava aigua a tota la ciutat i, a l'altre costat hi trobarem l'entrada de la casa de l'Arcadiaca, una construcció on es barrejen moltes èpoques i estils.
Per finalitzar la visita, podem anar als Jardins d'Horta, per relaxar-nos una mica i reflexionar sobre tot el que hem vist. Són uns jardins molt grans que tenen un laberint fet amb plantes molt altes pel que et pots perdre instantàniament i moltes escultures que ens recorden als romans. És recomanable anar-hi el diumenge, el dia proposat, ja que és gratuit.

Per anar-hi, agafarem el metro a Jaume I en direcció la Trinitat Nova. A Passeig de Gràcia farem transbord i agafarem la Línia 3 en direcció la Trinitat Nova també. A Mundet baixarem i ja haurem arribat!


Un cop haguem visitat tots aquests indrets, haurem de tornar a La Garriga. Per fer-ho, tornarem a agafar la L3 en direcció a la Trinitat Nova. Quan arribem allà agafarem la L11 en direcció a Can Culàs i pararem a Torre Baró. Des d'allà ja podem agafar la línia R3 de Rodalies fins a La Garriga.


A continuació us deixo un vídeo perquè us deleiteu amb el que veureu quan hi aneu. És un vídeo de com era abans. Així potser teniu més ganes de anar-hi:




Hi heu anat mai? Sabeu més llocs interessants de Barcelona o altres indrets propers per visitar?
Ara ja no tenim excusa quan no sabem que fer un diumenge. Espero trobar-vos d'aquí poc visitant aquests bonics llocs.


Anna Solà
1r Batx

7 comentaris:

Montse ha dit...

Anna, moltes gràcies pel suggeriment. Em sembla una molt bona pensada!!
Us hi animeu?

Joan Giralt ha dit...

Jo no he fet la ruta sencera però sí que he vist cada lloc individualment. La Necròpolis abans estava molt mal conservada però fa un o dos anys hi van fer obres i ara la cosa ja està molt millor. Les Columnes del Temple d'August les vaig visitar amb l'escola en una excursió per la Barcelona. Bona entrada!

Unknown ha dit...

Anna! Aquesta idea és genial!, com la visita a la vil·la romana. Si hi anem segur que ens ho passarem genial mentre aprenem un munt del nostre passat. Montse per favor: i tant que ens hi animem, ho hem de fer!!!!

Xènia Cubí ha dit...

Ostres! Que fort, no s'havia a Barcelona hi haguessin unes runes romanes tan interessants... segur que seria molt enriquidor anar-hi. :)

Àlex Alemán ha dit...

Moltes gràcies per detallar els passos per anar-hi! Tot i que ja he visitat un parell, tinc la intenció de fer un tomb per Barcelona només per visitar els Jardins d'Horta.

Aina ha dit...

He anat a alguns d'aquests llocs, però no sabia de l'existencia dels altres. Si un diumenge no tinc res a fer proposaré aquest pla per fer una visita.

Fatima El Attar ha dit...

Oh! no sabia que a Barcelona hi aguessin ruïnes! intentaré anar-hi.

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts