4 de maig del 2023

REPRESENTACIÓ DEL MITE DE LA FUNDACIÓ DE ROMA

El trimestre passat ens vam endinsar a la història de la creació de Roma i vam explicar els diferents punts per grups. El nostre grup, format per l'Arnau Espina, la Laura Font, l'Angie Soto i jo, l'Edurne Ruiz; va decidir representar el mite de la fundació de Roma, on apareixen els germans Ròmul i Rem.

Per començar, ens vam informar sobre tot el que va passar, encara que no fos el que nosaltres anàvem a representar, i ho vam anar anotant en un document. Primer, però, vam fer una petita introducció de la guerra de Troia perquè és un punt clau per poder entendre la fundació de Roma. Vam seguir amb la part mitològica, que va ser la que vam representar i vam acabar amb l'origen històric i la monarquia.

Durant el temps de cerca, ens vam estar nodrint de tots els coneixements necessaris que havíem d'incorporar al nostre vídeo i de les maneres les quals fer-ho. També buscàvem informació de com vestien i a on podrien viure perquè quedes més realista i es pogués diferenciar la nostra època de la seva.

Va arribar el moment on vam començar el nostre guió pel vídeo. Aquest es va organitzar en 14 escenes diferents. Aquest guió contenia tot el que havia de passar a les escenes, el que havíem de dir en elles, si havia de parlar algun narrador i també si es necessitava afegir alguna cosa després en el moment d'editar. També teníem escrit a on hauríem de gravar-les, i ens va ser molt útil perquè no ens va costar gaire imaginar a on podrien ser i si semblarien de l'època o no. 
El que nosaltres volíem fer, però, era adaptar aquest mite amb una mica d'humor actual i alguna cosa semblant com els telèfons mòbils, per això tampoc era de total importància trobar els llocs exactes per les escenes.

Gràcies a aquest projecte, hem passat moments graciosos quan havíem de gravar al carrer i també hem passat anhela per tenir por de no acabar-ho a temps. A set una experiència molt maca i els resultats ens han agradat molt. 

Petita explicació del vídeo

El nostre vídeo comença a la biblioteca de Vic, on quatre amics decideixen anar per poder descobrir més coses sobre el tema que estan fent a la seva classe. Quan aconsegueixen trobar un llibre que els aportarà informació, l'obren i són transportats a la història. A partir d'aquí comença una explicació de la guerra de Troia i, ja després, apareix Amuli ordenant matar a Numitor i tots els seus fills barons. Seguidament, podem veure una representació de Mart i Rea Sílvia on tenen un ball que deixa embarassada a la dona i, quan Amuli se n'assabenta, decideix llençar al riu als fills de Rea Sílvia. A partir d'aquí fem un resum de tota la vida dels dos germans i com és que Roma només va ser fundada per un d'ells.



Edurne Ruiz, Laura Font, Angie Soto, Arnau Espina
4t ESO

4 comentaris:

kawtar el mouden ha dit...

Una entrada molt interessant! M'ha agradat molt la pel·lícula. Esta molt ben feta, s'entén perfectament i és molt original. Una pel·lícula impressionant i molt xula.
Molt ona entrada !!!

StephenAppiahTech ha dit...

Una curiositat: roma ha set la ciutat l'imperi més gràn d'Europa durant 5oo anys

Bassma Boukilou ha dit...

Bona entrada! és un entrada molt interesant ja que hi han moltes maneres de representar histories que han passat a l'antiguitat i la vostre representació ha sigut molt original i entretinguda i s'ha entès molt bé el mite de Ròmul i Rem.

Doae Boussatta ha dit...

Una entrada interessant i diferent! Estic segura que el procés de creació del vídeo va ser una bona experiència, s'entén molt be el mite de Ròmul i Rem. Investigar la història i anotar tota la informació rellevant en un document abans de començar la representació es important.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts