18 de maig del 2023

PRINCIPALS HEROIS DE LA MITOLOGIA GREGA

La mitologia grega va ser un conjunt de molts mites i llegendes que durant molts anys ha sigut caracteritzada sobretot per l'abundància de les figures heroiques. Aquests herois eren semideus i, superaven als homes en poder, força i audàcia, però es diferenciaven dels déus per ser mortals. Eren grans exemples de virtuts i participaven en gestes increïbles.

Aquests, estaven relacionats amb tot el que sigui diví, sigui per ascendència, o bé, per haver-hi set triat per algun deu o deessa. 

Els herois grecs eren una sèrie de personatges de la mitologia de l'Antiga Grècia caracteritzats per les gestes en els mites i llegendes, sent capaços de fer grans viatges, derrotar a grans monstres o, fins i tot, enfrontar-se als perills creats pels déus que no sempre estaven a favor seu. 

La rellevància d'aquests herois en les creences gregues es demostra quan una gran part de la història de l'Antiga Grècia és coneguda com a Edat dels herois


PRINCIPALS CARACTERÍSTIQUES DELS HEROIS

  • Gran intel·ligència per resoldre acudits
  • Valents i amb valors 
  • Molts sofreixen exili per aprendre qualsevol cosa
  • Solen enfrontar-se o tenir ajuda divina
  • Han de superar proves divines
  • Són fundadors de ciutats
  • Acaben tenint un final tràgic o sobrenatural
Hèracles:
Fill de Zeus i Alcmena, és possiblement l'heroi grec més conegut en l'actualitat i més representat a la llarga de la història de la humanitat. Hèracles és qui més va participar en mites i, per tant, després de la seva mort, es va considerar el déu protector de l'honradesa comercial, del sòl i de l'exèrcit. 

Escultura Hèracles en repòs, Glykon of Athens 216 d.C

Perseu:
Fill de Zeus i Dànae. És un semidéu i heroi grec responsable de la fundació de Micenes. Entre les seves gestes principals, està vèncer Medusa que podia petrificar qualsevol persona amb tan sols la mirada i, salvar a la princesa Andromeda de les mans del monstre marí Cetus

Escultura de Perseu amb el cap de Medusa, Benvenuto Cellini 1545
Teseu:
Fill de Posidó i, per tant, era un semidéu. Va ser el fundador d'Atenes i, per tant, és considerat un dels primers reis d'Atenes. També va ser qui lluità amb el Minotaure, essent l'encarregat d'assassinar el monstre que assolava Creta. 

 Teseu i el Minotaure, Antonio Canova 1781-1783

A continuació us deixo un vídeo on explica els set principals herois de la mitologia grega:


Manal Boukilou
1r Batx 

2 comentaris:

kawtar el mouden ha dit...

Molt bona entrada! M'ha semblat molt interessant. Un dels herois que sabia y també ja m'ho imaginava és Hèracles. Principalment se sap per la pel·lícula de hèrcules. M'ha agrada molt la entrada. Bona entrada!

Laura Font ha dit...

Entrada molt bona. És sapigut per a tothom que dins de la mitologia grega com romana es troba moltes vegades, de fet en quasi cada mite surt un heroi, em unes característiques molt marcades que són anomenades a l'entrada. Aquesta figura sempre és considerada un exemple a seguir, és descrita com una persona perfecte, però molts d'aquests realment tenen certes debilitats que moltes vegades els fan fer coses que no són del tot ètiques, ja que des del punt de vista actual tot canvia.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts