9 de maig del 2023

EL MÓN DEL CINEMA PELS DÉUS PART II

Com vau veure a l'entrada anterior, de la part I, vam parlar de diversos déus i els seus gustos del cinema. Com no vam nomenar-los tot, aquí a la segona i última part us en parlaré de tots els altres i així podrem conèixer més tots els déus d'una forma molt diferent i interessant de la normal.

Per començar parlarem d'Afrodita. Com sabem, Afrodita és la deessa de l'amor i la bellesa. És una dona bella, somiadora, valenta, amant de la natura i una romàntica total. Basant-nos en la seva personalitat, tinc clar que Afrodita seria una amant de les pel·lícules i sèries romàntiques, amb els típics finals feliços i macos. També li agradarien els romanços tràgics on es passaria plorant davant de la televisió amb un gelat i mocadors a la mà.  

Una pel·lícula romàntica que probablement li encantaria és "Me before you", una pel·lícula romàntica que li farà plorar sense parar i s'enamorarà de la història, igual que molts de nosaltres els que l'hem vista. 

Aquesta pel·lícula va d'una noia anomenada Louisa Clark que perd la seva feina com a cambrera i per guanyar diners, accepta fer de cuidadora a un home anomenat Will Traynor, un home ric que va quedar-se en cadira de rodes després d'un accident. A partir d'aquesta feina amb aquest home es crearà una relació molt tràgica i romàntica que canviarà la vida dels dos.



Seguirem amb la deessa Àrtemis.  La deessa Àrtemis, era la deessa de la caça, la naturalesa i la castedat i té el poder de la força sobrehumana. Per aquesta raó crec que Àrtemis seria una amant de les pel·lícules i sèries sobrenaturals i sobre humanes, on es presentin poders i màgia. Una sèrie que li agradaria molt seria "Stranger Things", una sèrie plena de misteris, coses sobrenaturals i poders. Enganxarà a Àrtemis a veure-la tota en una nit.
 


Continuem amb Demèter. Deessa de l'agricultura i protectora de la fertilitat. Té el control diví i absolut sobre les plantes i és amant de la naturalesa. Se l'atorga com a "la portadora de les estacions". Basant-nos sobre això, podem deduir que aquesta deessa potser li agradarien molt els documentals i sèries sobre la naturalesa en general i la vida de les plantes i flors... 

Per això, crec que una sèrie documental que ella miraria seria "La gran batalla floral", una sèrie a Netflix on es fa un concurs amb diferents especialistes de plantes i flors per veure qui fa la millor escultura i combinació amb les plantes i flors, creant una cosa enorme i preciosa. 

A Demèter li encantaria participar en aquest concurs i probablement guanyaria.



Molt bé, ara parlem de Dionís. Com sabem, Dionís és el déu del vi i la vinya, del teatre, de la rauxa i de les festes, banquets i orgies. Un déu que viu molt bé i cada cap de setmana (a vegades entre setmana), està de festa per aquí i per allà. Per això, mirar pel·lícules i sèries potser no seria el què més li agradaria, perquè tampoc tindria gaire temps entre tanta festa, però alguna que altra vegada es miraria una que concorda perfectament amb la seva vida i la seva personalitat. 

Òbviament, es miraria pel·lícules de comèdia, de festes i amics i diversió, com ara la saga de "Ressaca", una saga de tres pel·lícules: "Ressaca a les Vegas", "Ressaca 2. Ara a Tailàndia!" i "Ressaca 3". Va de tres amics que viuen la vida al màxim muntant-se festes allà on vagin i sempre després d'una nit l'endemà al matí assumeixen les horribles conseqüències. 

Dionís es passaria el dia rient d'aquestes pel·lícules i a la nit aniria a fer el mateix i gaudiria de cada segon. 



Parlem del déu més poderós, Zeus, també anomenat "el pare dels déus i dels homes". Supervisa l'univers i és el déu del cel i del tro. Tinc clar que Zeus seria un amant de les pel·lícules Marvel. Probablement, se les miraria totes i cada una d'elles, ja que en totes hi ha batalles, superpoders, malvats, superherois..., cosa que a ell li al·lucina. A part, com és bastant egoista i egocèntric, les miraria perquè en "Thor", per exemple, ell surt representat com el protagonista i això li encantaria. 

Crec que la seva preferida probablement seria "Thor: Amor i Tro", per la mateixa raó que us he explicat abans. Però no descarto que es miraria totes les altres deu mil vegades.


Prosseguim amb Hefest. Déu del foc i la intel·ligència manual. És representat com un home lleig, suat, amb la barba nuada, el pit descobert i que es passa tot el dia treballant en la farga. 
Hefest és un déu que no surt gaire ni es relaciona amb ningú, per això quan no estigués en la farga, es passaria el dia davant la tele. 
Ara bé, és difícil saber que miraria Hefest, ja que no té gaires hobbies ni parla gaire, però si ens basem una mica en el seu treball, probablement li agradarien les sèries o pel·lícules on es construïssin coses manualment i es mostrés el treball constant i dur darrere de l'elaboració de qualsevol cosa.

Una pel·lícula que miraria és "Million Dollar Baby", on es veu la dedicació i l'esforç darrere d'aconseguir el teu somni i les vegades que pots arribar a fallar en el camí i tot el que has de deixar. Crec que Hefest li agradaria perquè se sentiria representat i li faria reflexionar. 



A continuació parlarem de Posidó. És germà de Zeus i déu dels oceans. Té domini sobre el mar, i pot provocar tempestes, trencar roques amb el seu trident i fer néixer fonts. Posidó probablement miraria documentals sobre la vida marina, que sobre el tema és un expert i li encanta. També moltes pel·lícules relacionades amb el viatge cap al mar i els oceans, la profunditat d'aquests i els animals que hi viuen.

Un documental que miraria seria "The blue planet", una minisèrie de 8 episodis que va en general sobre la vida marina i la seva bellesa. A Posidó li encantaria i comentaria totes les curiositats amb els seus amics. 


I una pel·lícula que li agradaria molt també és la sèrie de cinc pel·lícules de "Pirates del Carib". Unes pel·lícules que agraden a molta gent per la seva apassionant acció i lluita d'uns pirates. Posidó es miraria mil vegades cada pel·lícula i seria un apassionat total amb Jack Sparrow. 



Seguim amb Hermes. És el missatger de Zeus, que és el seu pare, és el guia de les ànimes dels morts en l'infern, és el símbol de la prosperitat entre els humans i protector dels viatgers, els mercaders i els lladres. Té força sobrehumana, resistència, agilitat, reflexos i durabilitat. És l'inventor del foc, la lira, la siringa, diversos tipus de carrera i lluita. Els altres déus es dirigien cap ell com a un home savi i intel·ligent, que va inventar els pesos i les mesures, les matemàtiques i l'escriptura.
Per això, segur que Hermes miraria "Moneyball", una pel·lícula que gràcies a un mètode matemàtic, un entrenador aconsegueix la victòria en els seus partits, sense haver de preocupar-se pels diners. 
Hermes clarament miraria aquesta pel·lícula, perquè és un home amant de les matemàtiques i li faria pensar i rumiar i potser arribaria a aplicar-o a la seva vida com a missatger, per guanyar més diners i anar més de pressa, o sigui és tot un friqui de les mates.

En penúltim lloc, parlarem d'Hèstia. És la deessa grega del foc domèstic i la protectora de les llars. Símbol de la casa, dona refugi a la família i la protegia de qualsevol amenaça física. A partir d'això, podem dir que Hèstia és una persona que estima molt a la seva família, que és molt amigable, es preocupa pels seus éssers amats i és dolça. Hèstia probablement és una persona molt sensible i que plora amb totes les pel·lícules. 

Per tot això, crec que la pel·lícula adequada que ella miraria és "Wonder". Aquesta pel·lícula la farà plorar sense parar, per la seva trista història, però maca i per la família unida i forta que es veu en aquesta.


Per finalitzar ja, parlem de la deessa Hera. És la deessa del matrimoni, les dones, el cel i les estrelles de la mitologia grega clàssica. Una dona molt forta i que defensa els seus drets, que lluita i és valenta. 

Per tot això, a Hera li encantaria la pel·lícula "Wonder Woman 1984", una pel·lícula que mostra la guerra, les forces, que parla de les dones i de la força que aquestes tenen en demostrar que poden ser iguals o més fortes que els homes i poden lluitar en la guerra com ells. 



I fins aquí el món del cinema pels déus. Hem pogut conèixer una mica més dels seus gustos i la seva personalitat. Si penseu que algun déu o deessa miraria una altra cosa, ho podeu comentar i així tenim diverses opinions i perspectives. 

Creieu que els déus tenien bons gustos? O miraven coses massa avorrides? Coneixeu alguna d'aquestes pel·lícules o sèries?

Maria Vasileva

4t ESO

6 comentaris:

Irene Altés ha dit...

M'ha agradat molt l'entrada, la trobo original i divertida. Hi he estat rumiant i crec que podria afegir que Posidó segurament també seria un gran fan del film "Tauró", Hestia s'hauria mirat repetides vegades la pel·lícula espanyola "Padre no hay más que uno", que presenta com a personatges principals una família, i Hera estaria bastant enganxada a la sèrie "The Bridgerton", una sèrie d'una família amb tot d'embolics sobre els matrimonis.

kawtar el mouden ha dit...

És una entrada molt interessant! M'ha agradat molt aquesta entrada. M'agrada molt veure entrades com aquestes que relacionen coses de avui en dia amb els deus o deesses. És una entrada molt original i bastant curiosa.
Bona entrada!!

Laura Font ha dit...

Molt bona entrada! És molt interessant i està molt ben explicada. Un punt a destacar d'aquesta entrada és la gran relació que és present entre es pel·lícules i el deus escollits, crec que està molt ben justificada les eleccions, a més a més això fa que una cosa tan antiga com pot ser la mitologia s'acosti més el món actual a través del món cinematogràfic

Justie Anaman ha dit...

Una entrada molt entretinguda. En general, crec que has fet una gran feina seleccionant pel·lícules i sèries per a cada déu i deessa! Afegiré una altra deessa, Atena, la deessa de la saviesa, la intel·ligència, la guerra i la pau. Basant-nos en la seva personalitat, crec que li agradaria veure pel·lícules i sèries que la desafien intel·lectualment i que la facin pensar, com per exemple la sèries "mind hunter", que tracta sobre la ment dels assassins en sèries i com els perfiladors han d'analitzar-los per atrapar-los. També crec que li agradaria la sèries "The Crown", que es centra en la vida de la reina Isabel II i com ha de prendre decisions intel·ligents per a la seva nació i la seva família.

Bassma Boukilou ha dit...

Molt bona entrada! M'ha semblat una entrada molt interesant. Podem veure que hi han moltes semblances i relacions entre les pel·lícules i els deus i això m'ha semblat molt interesant. Podem veure que les histories de l'antiguitat també poden tenir a veure amb les pel·lícules que es fan avui en dia, etc.

Lucas Torres ha dit...

Una entrada molt entretinguda. En canvi de series i pel·lícules també hi han documental i reality shows que també els podrien interessar els deus si visquessin a l'actualitat. Esperó que facis una part 3 ja que voldria saber que veurien alguns deus que encara no has nombrat.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts