8 de maig del 2023

EL MÓN DEL CINEMA PELS DÉUS PART I

A tots ens agrada el món del cinema i hem vist un munt de pel·lícules i sèries que ens han deixat bocabadats i segur que d'entre totes aquestes tenim alguna preferida i algun gènere que ens apassiona. Però quines pel·lícules mirarien els déus en l'actualitat? Quin seria el seu gènere preferit? Afrodita miraria pel·lícules de por?

Per resoldre'ns aquests dubtes i descobrir com veuen els déus el món del cinema, ara us donaré el meu punt de vista sobre les preferències dels déus.




Començarem amb Apol·lo, és un déu associat amb la música, un jove bell, considerat font de la vida i la curació. Apol·lo està relacionat amb la lira, també un element de la música. Segons això, podem veure que probablement Apol·lo li agradarien molt els musicals i les pel·lícules de tragèdia romàntica. 

Per això, crec que li agradaria molt el musical de "Glee", perquè li agradarien molt les cançons, la trama, la història i també hi ha amor i drama, cosa que a Apol·lo li encanta.




Apol·lo formava part de la comunitat LGTBIQ+ i a partir d'això en la meva opinió penso que ell probablement li agradaria mirar pel·lícules i sèries que representin la seva comunitat i estigui orgullós d'estar-hi. Una sèrie molt popular que segurament Apol·lo miraria i li agradaria molt, és "Heartstopper".
Va de dois nois que es coneixen a l'institut, un s'anomena Charlie, un estudiant gai, dolç i nerviós que ha patit assetjament escolar després de sortir de l'armari davant del seu institut i l'altre noi en Nick, un noi popular i amant del rugbi; seuen junts a classe i a partir d'això sorgeix un amor entre ells que deixa a tots els espectadors encantats, incloent-hi a Apol·lo.




Ara parlarem d'Atena, Atena és la deessa de la saviesa i la intel·ligència, o sigui que probablement li agradarien les típiques sèries i de crims i investigacions que s'hagués de pensar i rumiar per poder endevinar qui és l'assassí i descobrir la veritat. 

Per això, probablement miraria la sèrie "Dark", que mostral que a partir de la desaparició d'un nen en un poble molt petit, quatre famílies es disposen a buscar-lo i mentre ho fan descobreixen un misteri abasta tres generacions. Aquesta sèrie és una espècie de trencaclosques, o sigui que Atena es divertiria i estaria entretinguda intentant esbrinar què és el que realment passa. 



Atena també era la deessa de la guerra i de les victòries militars i de la pau, per la qual cosa li agradarien molt les pel·lícules de guerres i combats militars. Una pel·lícula que segurament miraria seria "El cazador", una pel·lícula bastant antiga sobre tres amics que els envien a lluitar a la guerra de Vietnam i tot canvia en les seves vides.  

Aquesta pel·lícula encantaria a Atena per les seves brutals escenes de guerra i la seva gran i commovedora història darrere. Encara que la pel·lícula dura tres hores, Atena no es desenganxaria de la pantalla.



Hades és el déu de l'inframon, és considerat pels altres déus com a "detestable" i "monstruós". Per ser el déu de l'inframon, on habita la malícia a tot arreu, en la meva opinió crec que Hades seria un fanàtic de les pel·lícules de por, aquelles que et deixen sense dormir tota la nit. A ell probablement li agradaria alguna pel·lícula d'exorcisme basat en fets reals, o alguna altra on hi hagi moltes morts. 

Una pel·lícula que encantaria a Hades seria "13 Exorcismes", una pel·lícula que va d'una noia posseïda, després d'una sessió d'espiritisme, que es troba a les mans d'un dels 15 exorcistes autoritzats pel Vaticà. A partir d'això passen moltes coses i l'exorcista intentarà ajudar a la noia. Aquesta pel·lícula encantaria a Hades per la seva tenebrosa història i les seves violentes escenes, no li faria gens de por i ho gaudiria. 



Ares és el déu de la guerra, un déu valent, fort i agressiu. A Ares li agradarien les pel·lícules i sèries de guerra i thrillers, on es presencien moltes morts i molta violència. Una bona sèrie que Ares miraria seria "Encontré el diablo", una pel·lícula vella i molt violenta que Ares consideraria un clàssic dels thrillers. Una pel·lícula en la qual no apartar la mirada és impossible. 


Ares a part d'això, també gaudiria mirar els documentals sobre assassins reals que han impactat en la història de la humanitat. Un documental que ell miraria és "Acusador nocturn: A la caça d'un assassí en sèrie", una pel·lícula sobre un assassí en sèrie brutalment violent, que va matar a moltes persones, anomenat Richard Ramírez. Ares sentiria goig cap aquest documental i de la violència presentada en els casos. 



Doncs aquesta seria la meva opinió de quines pel·lícules o sèries mirarien els déus en aquesta primera part. A la segona part parlaré dels altres déus i els seus gustos en el cinema.  Si penseu que algun dels déus dels quals he parlat, tindrien un gust totalment diferent ho podeu dir. Heu vist alguna d'aquestes pel·lícules?

Maria Vasileva
4t ESO

6 comentaris:

Irene Altés ha dit...

Igual que la versió de la segona part, la primera m'ha agradat molt. Posant-hi una mica d'imaginació també, crec que a Apol·lo, seguint amb la línia de "Glee", també seria un gran fan de "High school musical" o "Grease2, dos clàssics amb molta música; i Atena segurament també estaria molt aficionada a totes les pel·lícules de Marvel i DC, on hi ha moltes batalles que li encantarien.

Gina Rodrigo ha dit...

Molt bona entrada! Crec que "Glee" és molt apropiat per Apol·lo. I si em permets fer una recomenació crec que Afrodita seria molt fan de "Mean Girls" o "Clueless".

Justie Anaman ha dit...

Una entrada interessant molt divertida. Trobo que la Persèfone, la deessa grega de la primavera i la reina de l'inframón, podria estar interessada en la sèrie" The chilling Adventures of Sabrina" una sèries que segueix les aventures d'una jove bruixa que aprèn a controlar els seus podres mentre intenta equilibrar la seva vida normal amb la màgia. Jo crec que li agradaria ja que podria identificar-se amb el personatge principal, ja que ella mateixa és la reina d'un lloc i té un paper a la natura mentre que també està vinculada al món dels vius.

kawtar el mouden ha dit...

Molt bona entrada. M'agraden molt aquest tipus d'entrada, les trobo molt interessants i curioses. M'ha agradat molt que hagis relacionat pel·lícules del cinema amb deus. Una entrada molt original.
Bona entrada!

Lucas Torres ha dit...

Molt bona entrada. Es bastant interessant que hagis relacionat amb les personalitats de cada deu amb series i pel·lícules que per cert tens tota la raó amb les seves preferències. De segur que si el deus visquessin a la actualitat li agradarien aquests tipus de series i pel·lícules.

MANAL BOUKILOU ha dit...

És impressionant veure com hi ha una relació entre els gustos cinematogràfics de cada déu i les seves qualitats i personalitats. És una forma divertida de conèixer millor als déus de l'antiga Grècia! Llegir aquesta entrada m'ha semblat molt interessant.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts