CANÇONS AMB REFERÈNCIES MITOLÒGIQUES (I)

Molta de la música que escoltem tenen referències al món de la mitologia tant grega com romana, però no en som conscients. Aquí en tenim alguns exemples:

ACHILLES LAST STAND - Led Zeppelin

Robert Plant, vocalista de Led Zeppelin, va escriure la cançó sobre els seus viatges al Marroc, Grècia i Espanya. També es va inspirar en algunes de les poesies que estava llegint en aquella època, entre elles una de William Blake, poeta anglès: "Albion remains/ sleeping now to rise again" és una referència al gravat de "The Dance Of Albion". 

Les referències a les muntanyes de l'Atlas, "The mighty arms of Atlas hold the heavens from the Earth", són simplement un doble sentit per implicar les muntanyes de l'Atlas en un sentit físic que sembla sostenir el cel, així com la referència a el tità Atlas i la seva tasca de mantenir el món sobre les seves espatlles.

També, mentre Robert Plant i la seva dona estaven en el viatge a Grècia, van tenir un accident de cotxe on el cantant es va trencar el turmell. Per aquest motiu, la cançó rep el nom d'"Achilles" (o Aquil·les).




APHRODITE - Kylie Minogue

A la mitologia grega, Afrodita era la deessa de l'amor, la bellesa i la sexualitat. L'àlbum, també anomenat "Aphrodite", va ser el segon àlbum número 1 del Regne Unit que va rebre nom després d'una divinitat antiga. El primer va ser "Venus & Mars" de Wings, el 1975. 




ATLAS, RISE! - Metallica
James Hetfield, cantant de Metallica, crida a Atlas en aquesta cançó. La figura mitològica grega fou condemnada per Zeus a recolzar el cel sobre les seves espatlles: "How does it feel on your own?/ Bound by the world all alone/ crushed under heavy skies/ Atlas, rise!". 

Durant el "pre-chorus", Hetfield ofereix assumir la càrrega que Atlas té sobre les seves espatlles: "All you bear/ all you carry/ all you bear/ place it right on/ right on me".




FLIGHT OF ICARUS - Iron Maiden
Es tracta del mite grec clàssic del vol d'Ícar, però amb un petit gir. En l'original, Dèdal i el seu fill, Ícar, escapen de la presó del rei Minos construint ales de cera i volant. Dèdal adverteix a Ícar que no voli massa, però el fill no fa cas. Vola tan alt que les seves ales es fonen amb el sol i cau fins la seva mort. 

A la cançó, Dèdal mira des de la terra ferma i el seu consell al seu fill és "fly and touch the sun" (vola i toca el sol). L'ara obedient Ícar ho fa i es dóna compte que el seu pare l'ha enganyat, però ja és massa tard i les ales es fonen.



Bruna Villegas
1r Batx

Comentaris

Alba Le Riera ha dit…
La mitologia sempre serà una font d'inspiració dels artistes. Destaquen en moltes històries actuals, apareixen a llibres, pel·lícules modernes, etc.
És molt interessant que en el camp de la música també s'inspirin amb la mitologia, ja que la tenim més present a la part literària.
Bona feina!
Judith Rodríguez ha dit…
No m'havia parat a pensar mai el significat mitològic que hi ha darrera les cançons que escoltem actualment. És curiós pensar que la mitologia segueix present en el nostre dia a dia tot i tenir en compte que ja fa molt de temps d'aquestes creences.
Molt interessant!
Júlia Sabat ha dit…
La influència de la mitologia ha estat sempre present entre nosaltres, ja sigui en la literatura, en algunes expressions que utilitzem o fins i tot, com s'aprecia en aquesta entrada, en la música.
Aquí es demostra d'utilització de la història en l'actualitat.
Molt interessant!
Fernanda Paredes ha dit…
En aquesta entrada podem observar com la presència de la mitologia clàssica està entre nosaltres, per molt vella que sigui. Amb aquest fet podriem dir que l'història, per molt vella que sigui sempre està entre nosaltres, tant simbolitzada en cançons, com en llibres, roba, dibuixos... Bona feina!
Trobo interessant que s'utilitzi tant la mitologia en la música i que moltes vegades nosaltres mateixos quan cantem les cançons no ens n'adonem. Després de tants anys, la mitologia encara és present en el nostre dia a dia i és bonic veure com en cançons conegudes es faci referència a l'antiguitat. Molt interessant!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)