11 de novembre del 2013

HEINRICH SCHLIEMANN

Heinrich Schliemann va néixer l'1 de gener de 1822 a Nebuckow, Mecklenbergm (Alemanya). La seva mare va morir quan ell tenia nou anys en un part. El seu pare, llegint-li la Ilíada, el va fer interessar per primera vegada per la cultura grega. Per problemes econòmics no va poder educar-se adequadament, i es posa a treballar per tal d'autosostenir-se. Malgrat tot, es va ensenyar a ell mateix diversos diomes, entre ells, danès, anglès, francès, espanyol i italià, tots en dos anys.

Heinrich Schliemann
El 1852 es casà amb Ekaterina Lishin, amb qui va tenir tres fills, i de qui es va divorciar 16 anys més tard. Va tenir un gran èxit professional i econòmic i va fer molts viatges: visità Egipte, Japó. Xina, Palestina, Índia i la seva estimada Grècia. A partir del 1868 es dedica, a Grècia, a l'arqueologia. Partint de llegendes locals i textos d'Homer, va fer algunes descobertes a Ítaca. Es casà una altra vegada amb Sofia Engastromenos, una noia grega de 17 anys.

Heinrich Schliemann i Sofia Engastromenos
En les seves excavacions va voler provar que la muntanya Hissarlik (Turquia) era la Troia que Homer havia descrit. Els primers intents van donar molt pocs resultats, fins al punt que el govern turc li va prohibir continuar les seves investigacions. Però ell, tossut, va seguir excavant sense permís, fins a la quarta de les expedicions, el 1873, quan va trobar un tresor de 10.000 objectes d'or. Aquests els va enviar en secret a Grècia, i van ser guardats pels seus amics. Va revelar, aleshores, els seus descobriments en un llibre, demostrant l'existència de la Troia homèrica. Més endavant va trobar les tombes reals de Micenes, on hi havia objectes funeraris d'or.

Edificis sota el temple d'Atenes (1875)
A partir d'aleshores, amb un gran prestigi internacional a la butxaca, es construí una casa a Atenes, on va adoptar un estil de vida grec amb la seva dona i els seus fills. Els missatges li havien de ser enviats en grec, s'havia de parler grec a taula mentre es menjava i inclús va canviar els noms dels seus servents per noms de personatges de la mitologia grega.


Ciutat de Troia
Estructura i localització de la ciutat de Troia

El 1890 es va desplomar a la plaça Piazza della Santa Carita, de Nàpols. L'hospital no el va voler atendre per falta de documentació i diners, i quan el seu metge el trobà estava paralitzat i no podia parlar. Va morir poc després, el 26 de desembre, als 69 anys, a l'habitació d'un hotel.


Alba Masnou 
1r Batx


2 comentaris:

Unknown ha dit...

Trobo molt bé que en Heinrich Schliemann s'interesses per la cultura grega, però trobo massa obsessiu que a la taula de casa seva es tingués que parlar en grec, i que les cartes també tinguessin que estar escrites en grec...
Molt bona entrada!

Unknown ha dit...

Penso que Heinrich Schliemann ha estat de gran ajuda pels descobriments que ha aportat, trobo molt sorprenent que fos una persona amb tanta disciplina i inteligència com per aprendre per el seu compte tants idiomes en tant poc temps. Per altre banda, estic d'acord amb l'Aida i també penso que estava una mica massa obsessionat.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts