El NAIXEMENT DEL MINOTAURE

Molts cops s'explica la llegenda del minotaure, en la qual Teseu mata aquest animal mitològic que es trobava tancat en un laberint i aconsegueix escapar mitjançant un fil amb el qual troba la sortida, on l'esperava la seva estimada.
El que molts cops no s'explica però és: D'on surt aquest minotaure?

Per entendre-ho bé anirem al principi de tot.
Europa, que era filla d'un rei fenici, estava un dia jugant a la platja amb les seves amigues  quan de cop va apareix un majestuós toro, que en realitat era Zeus convertit. Aquest estava enamorat d'Europa així que va aprofitar que ella pugés a la seva espatlla i, quan aquesta ho va fer, se la va emportar a les profunditats del mar. Allà la va prendre, d'aquí van néixer tres fills Minos, Sarpèdon i Radamantis.

Zeus emportant-se  Europa al fons del mar

Al cap d'un temps Zeus va abandonar a Europa però la va casar amb Asterió, que era rei de Creta. Aquest va adoptar els nens i els va criar com si fossin fills seus.  Quan aquest va morir els fills van barallar-se se per quedar-se el poder de Creta. Minos, va dir que els déus li donarien suport i que per tant, li pertany el poder. Va demanar a Posidó que fes sortir del mar un toro i que ell el sacrificaria en el seu honor. I així ho va fer, del mar en va sortir un toro majestuós, en veure'l Minos va ser incapaç de matar-lo, i el va camuflar entre el seu remat i en va sacrificar un altre i va aconseguir el poder.
Posidó va assabentar-se'n i va fer que la dona de Minos, Pàsife, s'enamorés bojament del brau. 
Pasifè molt enamorada volia unir-se amb el toro, i per això va demanar ajuda a un inventor refugiat a la seva cort, Dèdal. Aquest va inventar una vaca de fusta coberta amb pell de vaca en la qual Pàsife va poder-s'hi posar a dins i així aparellar-se amb el brau. 
Pasifè entrant dins la vaca falsa

Després d'aquesta unió va néixer Asterió, una criatura amb cos d'home i cap de brau, també anomenada Minotaure

A continuació teniu la llegenda del minotaure:



Meritxell Masnou 
1r Batx

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)