ELS AMORS D'ARES I AFRODITA

Ares
Déu de la guerra, encarna la força bruta i sanguinària davant de la més reflexiva Atena. Fill de Zeus i Hera. Va tenir nombroses aventures amoroses, entre les quals destaca la seva llarga relació amb Afrodita. Sol ser representat amb cuirassa, casc, escut, llança i espasa. El seu animal és el gall. No era un déu gaire estimat pels grecs, que el consideraven més propi dels bàrbars. En canvi era molt més honorat pels romans, que el consideraven l'origen de la seva nissaga com a pare de Ròmul i Rem.

Ares i Afrodita
L'adulteri d'Afrodita amb Ares va durar molt, però el seu marit Hefest no se'n va assabentar fins al cap de força te
mps, quan Hèlios, el Sol, que els va veure a des de dalt el cel "tots dos units en l'amor", li ho va explicar. 
Enfadat, Hefest va pensar un pla per venjar-se'n. Va fabricar una xarxa irrompible, la va col·locar sobre el llit conjugal i va fingir que se n'anava a Lemnos. Ares el va veure marxar i va córrer al palau d'Hefest per estar amb Afrodita. En el moment en què tots dos es van posar al llit, la xarxa els va caure al damunt i els va deixar immobilitzats. 

Tot seguit va tornar Hefest, avisat per Hèlios, i a grans crits va fer venir els altres déus, que van contemplar l'espectacle amb un "riure inextingible", però no sense una punta d'enveja per qui compartia el llit amb la bella Afrodita. Després de fer-se pregar molt i de comprometre una compensació econòmica, Hefest va accedir a amollar-los. Tots dos amants van sortir corrents, avergonyits, i van ocultar-se per separat durant una bona temporada.

                                    Venus i Mart de Botticeli



Àfrica Clota
1r batx

Comentaris

Alba Masnou ha dit…
Bona entrada, s'entén molt bé! M'agradaria afegir que de les relacions entre Ares i Afrodita en van néixer Deimos i Fobos, Eros, Anteros i Harmonia.
Unknown ha dit…
Molt interessant, no sabia que Afrodita estava casada, encara menys sobre el seu amant Ares. Penso que el fet d'Hefest, posa una trampa al llit, ha set molt intel·ligent, però podria haver no cridat tots els déus d'Olímp.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)