VIL·LA ROMANA DE LA GARRIGA

La vila romana de la Garriga, és un dels monuments més famosos del poble on es realitzen tallers.


Està declarada bé cultural d'interès nacional, i té més de 2.000 mil anys, és considerat des del 2001 un dels assentaments rurals d'època romana més rellevants del patrimoni català.

                                                      Restes de la vil·la romana

L'edifici està organitzat d'aquesta forma: el vestidor, la sala tèbia, la sala calenta, la sauna, la piscina d'aigua freda i el forn.

Visitar aquest monument és totalment gratuït. Està ben explicat amb rètols i gatges òptics per fer-te veure imatges de com era abans que passessin els anys. Els turistes que hi van per el que he pogut veure a les ressenyes també diuen que esta molt ben cuidat.

Aquí us deixo un vídeo a on amb 3D us expliquen com era abans i les seves característiques:


Carla López
4t ESO

Comentaris

Tigist Masllorens ha dit…
Es veu que segons les teories de Plató, hi ha un món d'idees o formes perfectes i immutables que existeixen independentment del món "físic". Les coses que percebem amb els nostres sentits en el món "físic" són només imitacions imperfectes d'aquestes formes ideals.
Gil Claramunt ha dit…
Molt interessant. Aquesta vi·la és la mes important que s'ha trovay a la zona del Montseny. Aquetsa es va construir el segle I a.C i ocupava un total de 3.500 metres quadrats. A més de tenir unes termes, la Vil·la de Can Tarrés també tenia construcions rústiques per a usos agraris. En les seves restes s'hi han trobat trossos de ceramica, escultures, pintura moral i mosaics.

Com a curiositat, en aquesta vil·la si prodïuen vins que es venien a Italia, Eguipte i Grécia.

Molt bona entrada!!!
Martina Pareras ha dit…
Bona entrada Carla. Em sembla molt bé que hagis destinat aquesta entrada a la Vila romana de Can Terrers, ja que la majoria de nosaltres dediquem les nostres entrades a fets, tradicions i mites de l'antiga Grècia i Roma situats a altres llocs del món quan tenim monuments com aquests tan a prop de nosaltres.
Una curiositat que he trobat és que al Museu Episcopal de Vic es conserva un fragment d'un mosaic procedent d'aquesta vil·la on és representada el rostre d'una figura femenina.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES