EL MITE DE L'ATLÀNTIDA

El mite de l'Atlàntida va ser creat principalment per alguns escrits que va escriure el filòsof grec, Plató

Segons Plató, l'Atlàntida era una illa que tenia molts diners i que anava molt avançada en la seva tecnologia. La societat de l'illa anava molt avançada i per això es creien superiors a tothom. 

Com a càstig per la creença de superioritat de l'illa, tots els déus van decidir destruir l'Atlàntida. Durant un dia sencer i una nit sencera, l'illa va començar a ser destruïda per terratrèmols i l'oceà es va anar emportant tota l'illa, mentre anava desapareixent sota les onades del mar. 

Hi ha hagut gent, que al llarg de la seva vida, ha estat buscant alguna evidència que mostri l'existència de l'illa. Avui en dia encara no s'ha trobat cap prova de l'illa. 

D'aquest mite en podem aprendre dues coses molt importants. Una d'elles és que l'orgull pot tenir conseqüències greus i la segona és que sentir-se superior als altres, no està bé.


                  Caiguda de l'Atlàntida per François de Nomé ( S. XVIII )

Aquesta imatge ens representa com l'illa està començant a estar en perill. Podem veure les gran onades que es van emportant cada edifici i cada persona. 

Vosaltres què en penseu d'aquest mite? Creieu que algun dia es trobaran restes arqueològiques en fons del mar o que mai sabrem si va passar?

Ishtar Botey

1r Batx

Comentaris

Bruna Safont ha dit…
Bona entrada! M'agrada molt com destaques les lliçons importants que podem aprendre'n, especialment sobre el perill de sentir-se superior als altres. També l'emocionant possibilitat de trobar evidències arqueològiques de l'Atlàntida, tot i reconèixer els reptes d'assolir resultats definitius en aquesta recerca fins ara.
Pel que fa a les teves preguntes, personalment, no sé si mai trobarem restes de l'Atlàntida. L'exploració submarina potser avança, però descobriments com aquest sovint són difícils de fer. Tot i això, sempre és emocionant pensar en el que es podria descobrir en el futur.
Gil Claramunt ha dit…
Bona entrada! És interessant la història de l'Atlantida que explica l'existència d'una illa molt avançada el seu temps i que no se sap si és una invenció que surt al llibre "Timeo" de Plató o és una illa que va existir realment de la que no en queda cap resta.
Hi ha qui diu que l'Atlantida va existir i va desapareixer degut a l'erupció d'un volcà i d'altres que és una creació de Plató per tal d'explicar les seves teoríes filosòfique.

Bona Feina
Maria Teresa Valls ha dit…
Bona entrada! No sabia que Plató va ser el primer a mencionar a aquesta mitològica ciutat. Personalment, no crec que trobem mai restes de la ciutat, sempre serà un misteri del qual en continuarem debatent durant molts anys. Tu què en penses? Creus en l'existència de l'illa?
Paula Soldado ha dit…
Bona entrada! Com bé has dit el mite narra la destrucció d'una avançada i orgullosa civilització per la seva creença en la superioritat. Aquesta història ens recorda les conseqüències greus de l'orgull i la importància de mantenir la humilitat enfront dels altres. Gràcies per compartir aquesta interessant narrativa!
Tigist Masllorens ha dit…
Ostres! No tenia gens present aquesta història i és molt interessant.
No sé si es trobaran mai, però jo soc partidària que si es buidés l'aigua del mar, sí que es podrien trobar. Com t'has inspirat en fer aquesta entrada?
M'ha agradat molt aquesta entrada, la trobo molt original, i la teva reflexió final!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES