L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En català es traduiria com "ara penges dels meus llavis com si fossis els Jardins de Babilònia".

Segur que et preguntes per què Taylor Swift va escollir utilitzar aquests jardins com a metàfora del seu amor?

Doncs els Jardins Penjats de Babilònia són considerats una de les 7 meravelles del món antic. Es diu que el rei Nabucodonosor II va demanar construir uns jardins que poguessin alegrar a la seva dona, qui feia temps que estava deprimida i trobava a faltar la seva terra natal la qual estava oberta de muntanyes i terrenys plens de verd. 

Es van començar a construir a la ciutat de Babilònia, just al costat del riu Eufrates, a Mesopotàmia (que correspon a l'actual Iraq). En antics textos es descrivien els jardins com una sèrie de terrasses de diferents nivells, cada una coberta d'una infinitat d'espècies d'arbres i flors. Cada terrassa era suportada per pilars i columnes que també estaven envoltades per diverses plantes. També deien que hi havia grans fonts i cascades. És a dir, els jardins eren un autèntic regal per la vista.

Recreació de com serien els Jardins Penjants de Babilònia

El més curiós és el sistema de reg, era una vertadera obra d'enginyeria que consistia en un conjunt de mecanismes que transportaven l'aigua del riu Eufrates fins als jardins, però ningú sap ben bé com funcionaven.

Aquí ve el més interessant, i és que actualment no hi ha abundància d'evidències sobre si els jardins van existir de veritat. Cap font Babilònica fa mai menció sobre ell i les excavacions arqueològiques que s'han fet en el territori on se suposava que s'alçaven tampoc han descobert cap mena de proves o restes que hagués estat allà en algun moment.

Alguns historiadors han proposat diverses teories sobre el perquè de la desaparició. Alguns diuen que un terratrèmol els va poder destruir, d'altres diuen que simplement el pas del temps els va fer decaure. Milers d'anys després es continua el debat sobre si els Jardins Penjats eren realment una meravella o només el resultat d'una exageració històrica.

Hanging Gardens of Babylon, Ferdinand Knab (1886)

Taylor Swift, doncs, durant la seva cançó compara els seus sentiments per algú amb els jardins, fent referència al fet que no sap si el seu amor era real o que va passar amb ell o si ella mateixa va exagerar la grandesa del seu amor, però que es conforma amb la idea que fos una cosa preciosa i espectacular. Tal com ningú sap si els jardins van existir de veritat, però tothom ha agafat la idea que era una construcció increïble en el seu temps. 

En una altra part de la mateixa cançó també diu "forever is the sweetest con". És a dir "per sempre és l'enganyifa més dolça". L'amor per molt gran que sigui i per molt que ho diguem no dura per sempre. Tal com els jardins que per molt grans i esplèndids que fossin en el seu moment no podien conservar-se per sempre.

Aquí us deixo Cawboy like me la cançó on surten totes aquestes referències.

Aina Garcia 
4t ESO

Comentaris

Maria Teresa Valls ha dit…
Molt bona entrada! La lletra d'aquesta cançó sempre m'ha agradat molt i crec que és interessant veure com conèixer el món clàssic ens pot ajudar a entendre lletres i referències en el món actual. Com a exemple d’un altre referència en un "lyric" de la Taylor Swift hi ha “Your Midas touch on the Chevy door” de la seva cançó Champagne Problems. Et recomano que l'escoltis si no ho has fet.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES