ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, només se sentia a parlar d'aquest programa, podíem veure com convivien els concursants, com es preparaven les actuacions i finalment les gales, on les representaven. 

Per la gent que no sàpiga la dinàmica d'OT ara us en faré cinc cèntims, però primer cal aclarir que és un concurs de cant, on a través d'un càsting escullen a 16 concursants per participar-hi. Després els setze se'n van dins de l'acadèmia, on viuran durant tres mesos. Cada setmana fan una distribució dels diferents temes i tenen tota la setmana per practicar la cançó i la posada en escena per posteriorment dilluns mostrar-la a la gala. Quan ja han fet totes les actuacions de la gala d'aquella setmana un dels concursants queda eliminat i immediatament després, deixa el programa i abandona l'acadèmia. 

Tots els concursants d'aquesta edició

Dit això, a continuació us explico quin concursant d'OT seria cada déu de l'Olimp segons la meva opinió i el perquè. 

1-ÀLEX MÁRQUEZ
Seria Hefest, déu del foc i dels ferrers, ja que en una entrevista que li van fer va dir que li agradava molt la fusteria, arreglar coses o fer-ne de noves des de zero.

2-ÁLVARO MAYO
Per mi l'Alvaro seria Apol·lo, déu de la bellesa, les arts, la raó i el sol, perquè Apol·lo és el déu de la bellesa i l'Alvaro va explicar a una entrevista de presentació pel programa que el seu hobbies preferit és el maquillatge i cuida molt la seva aparença.

3-BEA 
Estudia magisteri d'educació primària i treballa en una escola donant classes de música a nens petits. De fet, ella ha anomenat a vàries entrevistes que li agraden molt els nens petits i per aquest motiu seria Hèstia, la deessa de la llar i el foc.

4-CHIARA
És menorquina i ha expressat molts cops tant a entrevistes com a dins de l'acadèmia l'amor que li té a la seva comunitat autònoma. Per aquest mateix motiu seria Demèter, la deessa de l'agricultura i la fertilitat de la terra. 

5-CRIS
Seria Artemisa, la deessa dels camps, els boscos i la lluna. Ja que en una entrevista que li van fer dins del programa perquè els espectadors el coneguessin millor va afirmar que li agradaven molt els boscos, passejar per la muntanya,... per la pau que li transmetia. 

6-DENNA 
Per mi seria Afrodita, la deessa de l'amor, la sexualitat i la bellesa perquè durant l'edició s'ha pogut veure que és molt carinyosa i transmet molt d'amor i que també es preocupa molt pel seu aspecte i és una cosa que cuida molt. 

7-JUANJO
En Juanjo seria Hermes, el missatger dels déus, déu del comerç i dels lladres. Perquè al ser el missatger dels déus, Hermes el considero un déu a qui li agrada molt parlar i té una bona capacitat oratòria, una qualitat molt significativa d'en Juanjo. 

8-LUCAS 
Per mi seria Posidó, el déu del mar i els terratrèmols, que se'l representa com un home barbut, portant un trident, amb cavall i un carro. Perquè és de l'Uruguai, abans vivia a Montevideo una ciutat a la costa i ell ha afirmat durant el programa que li agrada molt el mar. 

9-MARTIN
Jo el considero Dionís, que és el déu del vi i del teatre perquè acaba de començar la carrera d'art dramàtic. I durant la seva estada a l'acadèmia ens ha ensenyat que li agrada molt el món del teatre i els musicals.

10- NAIARA 
Per mi la Naiara seria Zeus, el déu dels déus, del cel, dels fenòmens atmosfèrics i de la justícia. Perquè en ser de les més grans de l'edició era de les més madures i de les que davant dels conflictes entre concursants posava una mica d'ordre i de maduresa. 

11-OMAR
L'Omar seria Eros, el déu de l'amor, que és més conegut amb el nom romà: Cupido. El considero aquest déu perquè durant el poc temps que va estar a l'acadèmia transmetia i aportava molt d'amor a la resta de concursants. 

12- RUSLANA 
Jo la relaciono amb Atena, que és la deessa de la guerra, la saviesa i la intel·ligència. Perquè per mi la Ruslana desperta aquesta força, sobre tot dalt l'escenari, que em fa relacionar-la amb Atena. 

13- PAUL THIN 
Per mi seria Ares, el déu de la guerra perquè, igual que la Ruslana, la força que mostra a dalt l'escenari em fa relacionar-la amb aquest déu.

14- SALMA
A una entrevista va explicar que el seu lloc segur era la seva mare i que era un pilar molt important per la seva vida. Per això considero que seria Hera, la deessa de la família i el matrimoni.  

15- SUZETE
Durant el poc temps que va estar a l'edició va demostrar que tenia caràcter i per aquest motiu considero que seria Hades el déu de l'inframon i dels morts, perquè és un déu amb caràcter.  

16- VIOLETA
La Violeta seria Persèfone, deessa dels inferns juntament amb Hades i és considerada una de les deesses més belles després d'Afrodita. La relaciono amb Persèfone perquè en una entrevista va explicar que la seva flor preferida era el narcís i a aquesta deessa se la representa amb un ram de narcisos, entre altres coses.

Aquesta és la meva opinió de com jo veig els concursants d'aquesta edició i com jo crec que congenien amb cada déu. Vosaltres que en penseu? Esteu d'acord amb la meva distribució o faríeu algun canvi?

Martina Pareras
4t ESO

Comentaris

Aina Garcia ha dit…
Molt bona entrada! M'agrada molt com els has relacionat i la veritat és que coincideixo en la teva opinió en quasi tots. Jo crec que canviaria el del Juanjo per el del Paul Thin i viceversa. Trobo que el Juanjo és qui més demostra la seva força sobre l'escenari i Paul Thin és qui té més encant i li encanta parlar del que ell li agrada

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES