POSIDÓ: EL DÉU DEL MAR

Posidó o també conegut com a Neptú era fill de Cronos i Rea, un dels seus germans era Zeus, aquest amb una poció que va provocar que Cronos expulsés tots els fills que s'havia cruspit.

                                   Cronos menjat-se el seu fill, Franciso de Goya 

Els germans, enfadats, van començar una guerra que era per destruir el seu pare i per fi tenir el poder. 

Després de deu anys, finalment van aconseguir el que volien i tot això va comportar que haguessin de repartir-se el món entre Hades, Zeus i Posidó. 

A Posidó li van tocar els oceans i els mars i per tant tot això li va poder suposar obtenir els següents poders: tenia el control de tots els mars i oceans, i dels terratrèmols i per tant era un déu molt temut en general, ja que si li feien  despertar la seva ira qui sap que podia passar, des de, inundacions a terratrèmols que podien ser a una escala destructiva i, per tant, la gent que vivia a les costes o bé volien tenir un bon viatge amb vaixell li feien moltes ofrenes, perquè tot anés bé.

Era un dels dotze déus de l'Olimp, tot i que ell en la seva major part la passava en el seu palau sota l'aigua.

                          Representació dels dotze déus de L'Olimp, Rafaello Sanzio

La seva dona era Anfitrite filla del déu Nereo, tot i ella en un principi no l'acceptava al final es va acabar cassant-se amb una cerimònia acompanyada de bestiari marí. Però Posidó no va ser gaire fidel  a continuar amb els seus episodis de infidelitat.

                                                        Anfitrite i Posidó, Paris Bordone



Sara Torres

4t ESO

Comentaris

Bruna Riera ha dit…
TOTS ELS FILLS DE POSEIDOR:
El fill més famós del déu amb Amfitrita era Tritó, que era meitat home, meitat peix. Altres dos nens eren Rodo i Bentesicime. No obstant això, com amb les altres divinitats, Poseidón va engendrar molts altres fills amb diverses parelles. Els més notables són Teseu (amb Etra), Polifem el Cíclope (a qui Odiseu es va trobar en el seu llarg retorn de la Guerra de Troia ), Orió el caçador (amb la filla de Minos), el cavall volador Pegaso (després de la violació de Medusa), el cavall salvatge Arión i Caribdis (amb Gaia), el monstre marí devorador de vaixells que va crear terribles remolins
Irene Altés ha dit…
No sabia que posidó fos tan temut, tot i que té molt sentit. Al mar, de fet, hi havi molts altres déus menors que controlaven certs aspectes del mar també, a part de posidó. De totes maneres, entenc que ell era el més poderós.
Yvonne.A.Frimpong ha dit…
Veig que en general els deus de la mitologia grega tenen tenencia a ser infidels amb les seves parelles, serà cosa de familia?
Bassma Boukilou ha dit…
Bona entrada! M'ha semblat interesant que Posidó fos tan temut i en qualsevol moment podia fer alguna cosa dolenta com diu aquí: un terratrèmol inundacions i això provoques a tota la gent que viu a les costes o estiguin de viatge amb vaixell. M'ha sorprès que Anfitrite al final es cases saben com és ell.
kawtar el mouden ha dit…
M'agrada molt llegir entrades sobre Posidó, és un déu olt interessant. Has fet una bona entrada, ja en sabia coses sobre el Posidó, però amb la teva entrada m'ha ajudat a entendre més aquest déu i he vist que tenies informació que jo no sabia d'ell. Aportes molt bona informació i bastant interessant. Molt bona entrada.
Lucas Torres ha dit…
Bona entrada. Es molt interessant els esdeveniments que va passar poseido. Però tinc una pregunta,Que hagesi passat si Zeus, Hades i Poseido no aconseguiria derrotar el seu pare?.
Justie Anaman ha dit…
Una entrada molt interessant. Sempre m'he preguntat i m'ha sorprès perquè Cronos es menjava els seus propis fills resulta que és perquè: Cronos era el rei dels Titans. Tenia molta por que un dels seus fills el matés tal com havia assassinat el seu propi pare. Per por d'una profecia que al seu torn seria enderrocat pel seu fill, estava tan preocupat que va començar a menjar-se els seus fills.
Maria Vasileva ha dit…
Bona entrada! Posidó em sembla en veritat un déu molt interessant i que ha marcat molta història en la mitologia grega. No sabia algunes coses de les quals has mencionat, com per exemple qui era la seva dona i que li era infidel, cosa que em sembla curiosa, ja que el seu germà, Zeus, també ho va ser molt i suposo que en alguna cosa s'assemblaven. Molt bona entrada, bona informació i ben explicada.
Angie Soto ha dit…
Molt interessant, es sorprenent lo poc important que eren en aquella època les infidelitats. Una entrada molt bona i m'ha agradat bastant.
Edurne Ruiz ha dit…
Bona entrada, però m'hauria agradat saber més coses sobre la dona de Posidó, ja que mai havia sabut qui era. Hi ha diferents mites de la mort de Cronos, i com has dit, un d'ells és que Posidó va ser el que va alliberar als seus germans. El més famós, però, és el que parla sobre Zeus.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES