PINTURA DE L'ANTIGA GRÈCIA


L'art grec està situada en l'època clàssica i es divideixen en tres etapes: l'etapa arcaica, clàssica i la hel·lenística.
La pintura de l'Antiga Grècia és una de les més difícils d'analitzar objectivament per la falta de recursos
Actualment hi ha molt poques pintures originals. Això es deu al vandalisme que hi va haver fa temps.


El Rapte de Persèfone 


CARACTERÍSTIQUES DE LA PINTURA GREGA 

A l'antiga Grècia es va utilitzar molt la pintura, com per exemple: les decoracions d'obres d'arquitectura de tot tipus, també es pintaven la roba i el cabell de les escultures, això era considerat un art acabat no una simple decoració.
Diem que l'art grec es centra en l'estudi i la representació de la natura, perquè això és el que deia Aristòtil en els estudis que va fer.  Totes les pintures tenen unes certes característiques principals, aquestes són de la pintura grega:

  • Mimesis Aristotèlica: se centra en l'estudi i la representació de la naturalesa circumdant.

  • Ideal platònic: Això és una estètica idíl·lica, que aspira a representar la bellesa i  la perfecció proposta per Platón.

  • Pensament Racional: Això és clau, perquè es fa l'ús de les matemàtiques per fer proporció i equilibri.

  • Antropocentrisme: És l'estudi del cos humà (anatomia).

  • Mitologia Grega: La religió.

  • Perfeccionament Tècnic: Això vol dir que tot el dibuix te que estar en tot perfectament proporcionat sense errors, les mides han de ser molt precises. 

ETAPES DE LA PINTURA

  1. ETAPA ARCAICA (s.8-6 aC): Es va basar en la representació de temes mitològics i patriòtics de gran tamany en les parets dels temples i altres edificis.
  2. ETAPA CLÀSSICA (s.5-4 aC): Aqueta època es coneguda com l'època de l'elegància.
  3. ETAPA HELENÍSTICA (s.4-2 aC): Es pot veure que les civilitzacions van canviant i amb ella l'art. El imperi creat per Alejandro Magne va fer tot el possible perquè l'art grec fos conegut en tot el món.

Luz Miranda 
4t ESO

Comentaris

Irene Altés ha dit…
És una entrada interessant, a les escultures grecoromanes es representa molt el perfeccionisme tècnic, el qual és realment impressionant. Per fer una d'aquestes obres hi havia un estudi anatòmic important, fins al punt que, al realitzar l'obra, tenien en compte els petits músculs que sobresurten al moure els dits de la mà.
Bruna Riera ha dit…
Molt bona entrada! ËS increible les pintures que es feien a l'antiga grecia, la presisio de cada detall. Estaria be afegir que Els pintors grecs es van distingir per expressar a les seves obres figures d'escenes mitològiques, batalles històriques i llegendes.
kawtar el mouden ha dit…
Una entrada molt interessant! L'art grec de l'època clàssica son molt boniques. Per mi les més interessants i mes xules son de l'etapa clàssica. Una entrada molt bona i aportes molt bona informació. M'hagués agradat molt que haguessis profunditzat una mica la etapa de cada una, però tot i així esta molt bé.
Maria Vasileva ha dit…
Molt bona entrada! Està súper bé la teva entrada, no en tenia gaire de coneixements de l'art i no sabia per quina raó no hi havien tantes dades de l'art grec. M'ha sorprès la quantitat de característiques que tenia i que es centraven en la naturalesa, no ho sabia. Tampoc sabia que pintaven els cabells de les escultures. I les etapes les desconeixia bastant i ara ja he pogut aprendre. Molt bona aportació del vídeo també.
Lucas Torres ha dit…
Molt ben explicat tot lo relacionat sobre l'Art de l'Antigua Grècia. Es interessant saber que hi han obre que encara estan inacabades, encara tinc la pregunta de com serien aquestes obres si estarien acabades
Doae Boussatta ha dit…
Bona entrada! M'agrada molt el món de l'art i en la època clàssica hi abundava un tipus d'art elegant i expressiu, les escultures d'aquesta època son detallistes i aquest aspecte les fa boniques. Si hagués d'afegir alguna cosa, seria molt interessant explicar els estris que utilitzaven aquella època.
Bassma Boukilou ha dit…
Bona entrada! M'ha semblat interesant les característiques de la pintura grega ja que es és molt interesant en els temes en que es centraven a l'hora de pintar. M'ha sorprès que apart de utilitzar la pintura per fer els quadres també les feien servir per pintar roba i cabell de les escultures.
Sara Torres Pedret ha dit…
Una entrada interessant! M'ha agradat saber com era l'art en aquella època, tot i que moltes obres no s'hagin pogut conservar. També crec que has explicat molt bé els conceptes d'aquesta, també si ens i fixem l bella per ell és diferent al que considerem bellesa ara, ja que abans buscaven coses que fossin més grassos, ja que això era considerat que estaves saludable, ja que el fet d'estar així significava que podies menjar bé i no passaves gana. Bona entrada!
Laura Font ha dit…
Bona entrada! De la pintura i art grec se'n poden treure moltes conclusions, és l'art clàssic que ens ha fet que a dia de avui pintem d'una determinada manera, ja que tota la cultura grega ens ha influenciat molt. M'ha semblat interessant les característiques d'aquest art, m'hagués agradat que hi hagués més informació de cada etapa d'aquest art.
Justie Anaman ha dit…
Una entrada molt interessant. Es nota com l'art era una gran matèria ja que era la seva manera d'incorporar els autèntics ideals a la vida quotidiana, tenia la intenció de represantar el veritable significat, basaven les seves obres d'art en els seus déus i deesses...
Angie Soto ha dit…
Una entrada interessant, no sabia que l'art grec tingues 3 etapes, ni que gairebé no es tinguessin antecedents d'aquest art a causa del vandalisme, em sembla un fet trist. Està ben explicat.
Edurne Ruiz ha dit…
M'ha agradat molt aquesta entrada, ja que mai m'he preguntat com havia sorgit la pintura a Grècia i com era. Em sembla molt interessant que tingui diverses etapes en les quals a cada una destaca alguna diferència. Mirant imatges per Internet, la meva etapa preferida és la clàssica. També em sembla molt curiós que Alexandre Magne fes conegut l'art grec.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES