EL MINOTAURE

Minotaure, fill del toro de Creta i de Pasífae. És un toro que ha sigut portat a la vida per Posidó, que va haver de ser detingut per Hèracles per els problemes que causaven a Creta. 

                                          Estàtua de Myron, museu arqueològic ncional d'Atenes

El rei Minos va demanar ajuda a Posidó, perquè el poble el tries com el nou rei, el déu del mar va respondre a les seves supliques, apartant del mar el toro de Creta demana-li que  el sacrifiqués en el seu honor.

                                                Poseidón, deu del mar, fet per Angolo Bronzino

Minos va sacrificar un altre toro, ja que s'havia quedat meravellat pel toro. Posidó es va venjar del rei fent que la seva esposa Pasífae s'enamorés del toro de Creta. 

Minotaure i el laberint

El Minotaure es va tornar un gran problema, ja que nomes s'alimentava menjant humans, de manera que va creixent i es va fen més salvatge. Els cretenc van parlar amb Dèdal, consideraven que era l'única persona que és capaç de crear alguna cosa per detenir el Minotaure.

Dèdal va crear el laberint de creta per poder aturar al Minotaure, fent una estructura enorme plena de camins que es creuen entre ells, deixant el Minotaure al centre.







Moneda de plata de Cnosos en què es representa el laberint 




Minos atacava a Atenen, ja que els atenesos havien matat al fill del rei de Creta. Minos en alguns moments demanava als atenesos que havien d'enviar 7 donzelles i 7 adolescents masculins al laberint, així eren sacrificats pel Minotaure.  

En aquest vídeo es pot veure tota la història molt ben explicada punt per punt per si vols saber més coses. 

Bassma Boukilou
4t ESO

Comentaris

kawtar el mouden ha dit…
Bona entrada! He arribat a escoltar alguna cosa del Minotaure però no he estat molt ben informada com ara. Aportes molt bona informació, senten perfectament l'entrada, molt interessant. M'hagués agradat més si haguessis profunditzat mes sobre la seva vida, vida personal,... Però igualment així es una entrada molt interessant.

Bona entrada!!!
Sara Torres Pedret ha dit…
Bona entrada, tot i ja saber una mica sobre aquest m'hauria agradat que haguessis explicat una mica més del mite, però en general tot està molt bé, ja que el que has dit crec que és el que més destaca d'aquest mite, és a dir, que el tanquen en el laberint, llavors que s'ha de menjar una persona etc. Bona entrada.
Laura Font ha dit…
Bona entrada, el minotaure és una figura molt significativa i important dins de la mitologia grega, tothom n'ha sentit a parlar dins de mites o fins i tot en representacions cinemetogràfiques, com pot ser en el primer llibre i pel·lícula de la gran saga de llibres i pel·lícules Percy Jackson
MANAL BOUKILOU ha dit…
És una entrada bastant curiosa, fins i tot per l'aparellament d'un toro i una dona humana. Té un final trist, però a l'hora bo, ja que Teseu, al saber que el seu pare es va suïcidar, es va entristir molt, però, tot i això, immediatament va ser coronat rei d'Atenes i durant el seu regnat va donar al poble lleis sàvies i justes.
Angie Soto ha dit…
Bona entrada, ha set molt interessant i entretinguda. A més a més, mai havia pensat en l'origen del minotaure, i em sembla curiosa. Molt ben redactat i explicat.
Edurne Ruiz ha dit…
Un mite molt curiós i important per entendre també el mite d'Ícar i Dèdal. Trobo també una falta de deshonra el que va fer el rei Minos perquè, ja que Posidó l'ajudava a ser rei, el que hauria d'haver fet era matar al bou i no quedar-se'l per a ell. Això crec que seria un indici d'avarícia.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES