POSIDÓ

Posidó també anomenat Neptú germà de Zeus i Hades era el déu del mar, dels llacs i dels terratrèmols, els seus pares es deien Cronos i Rea, la gent deia que el seu caràcter depenia de l'estat del mar i dels oceans.

Posidó era un dels fills de Cronos i Rea. El petit Posidó va ser una de les víctimes de la fúria devoradora del seu pare. Cronos, per evitar que un dels seus fills el destronés com ell mateix havia fet amb el seu propi pare, els devorava un a un a mesura que anaven naixent. D'aquesta manera va acabar Posidó engolit pel seu propi pare.
Altres versions més tardanes del mite ens expliquen que Posidó es va salvar d'aquesta tortura gràcies a l'engany perpetrat per la seva mare, Rea, que excepte ell i al costat del seu germà Zeus, posant a tots dos fora de perill de la ira de Cronos.

Posidó
Copenhagen

Es diu que l'illa de Delos va néixer gràcies el trident de Posidó, ja que Posidó va fer sorgir l'illa a partir d'un moviment subterrani. Aquesta illa va ser una petició de Zeus, pel fet que volia una illa segura per les seves amants. i l'illa que van créixer dos deus molt coneguts Apol·lo i Artemisa que van créixer i es van convertir en deus molt importants per la mitologia.

També té altres mites famosos com per exemple el de Troia que ens explica el que va passar en la ciutat: La ciutat era amenaçada per tribus del territori i Zeus va demanar els seus germans que protegissin la ciutat, ja que estava en perill i per això van construir una muralla molt segura per la gent de la ciutat, després de construir-la, Posidó va demanar al governador algun obsequi, però el que no sabia era que no rebria cap regal, perquè deien que ho havia fet per obligació i no tenia cap mèrit i es va enfadar i va fer enviar una criatura terrorífica per destruir la ciutat.

Julià Pagespetit Pla

4t ESO

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES