ARCS DE TRIOMF

Els arcs de triomf són monuments típics de l'arquitectura romana en forma d'arc que antigament, es col·locaven a l'entrada de les ciutats per recordar als seus habitants la grandesa i la fortalesa del món romà.

Abans eren construccions de fusta que servien perquè els generals de l'exèrcit hi exposessin els trofeus però, més endavant, la funció dels arcs de triomf eren commemoratius, es feien de pedra i tenien inscripcions.

N'hi havia de dos tipus:  
D'un arc: amb columnes o pilars adossats. A la cornisa es troba el text que explica el motiu de l'edificació.
De tres arcs: un arc alt i ample al centre i dos de laterals més petits. A part de la funció commemorativa, tenien una altra funció, servien com a "porta de control" de la ciutat. Per l'arc central passaven els carruatges i pels laterals les persones.

Arc del Triomf de Barcelona (Catalunya)


Arc de Constantí de Roma

Aquests arcs de triomf són alguns dels arcs més famosos del món:

Arc de Tit (Roma, Itàlia),
Aquet arc va ser construït per ordre de l'emperador Domicià per honrar la memòria del seu germà Tit en la seva victòria sobre els jueus quan es van rebel·lar contra l'Imperi Romà al voltant de l'any 70 DC.

Arc de Tit

Arc del Triomf de Moscou (Rússia),
El projecte va ser d'arquitecte Bove. L'arc va ser com un símbol de d'honor i el valor dels soldats caiguts a la guerra.

Arc del Triomf de Moscou

Arc del Triomf de Barcelona, va ser dissenyat per l'arquitecte Josep Vilaseca i Casanovas com a entrada principal a l'exposició universal de Barcelona el 1888.

Arc del triomf de Barcelona

Us deixaré un vídeo si us interessa saber sobre l'arc de triomf més famós del món:


Fatima Kachout
4t ESO

Comentaris

Lucas Torres ha dit…
Una entrada interessant. Es bo saber perquè servien i que significava per els romans aquestes estructures. En el apartat de arcs de triomf mes famosos hauria posat també l'Arc de Triomf de París.
Judit Muñoz ha dit…
Es una entrada molt interessant. Em sorprèn que els arcs comencessin com a "vitrina" per als trofeus de les guerres en les que participaven i acabessin sent un dels monuments més representatius de l'imperi romà a l'actualitat.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES