EL TALÓ D'AQUIL·LES

Aquil·les va ser l'heroi més ,ràpid, valent i galà reconegut per la batalla en la Guerra de Troia. Era fill de Peleu, el rei dels mirmídons, i Tetis, una nimfa marina. 

                                                                 El fill bastard Aquil·les.

Aquil·les era reconegut com a invencible gràcies a la seva agilitat, astúcia, la gran valentia que tenia i la seva gran força, però, tot i així, no era immortal. 

Tetis, la mare d'Aquil·les, era la deessa del mar, posseïa un gran poder sobre tot el que habitava a les profunditats del mar, Tetis tenia un poder tan gran que fins i tot podia superar el poder del seu propi pare, Zeus.  
Va ser per això, que Zeus, preocupat per perdre la seva posició com a deu suprem, va casar a Tetis amb un home mortal, Peleu.

Junts van tenir a Aquil·les, però al ser fill de una deessa, Aquil·les seria un heroi i al ser fill d'un mortal, Aquil·les seria mortal també. Tetis, quan va saber el destí del seu fill, sabia que seria heroi però també sabia que moriria en la seva joventut. A ella no li agradava gens l'idea de veure morir el seu fill i ella seguir immortal y eternament jove, finalment va decidir canviar el destí del seu fill submergint-lo en unes aigües màgiques que tenien el do de la immortalitat, mentre submergia el nadó el va sostenir d'un taló, va aconseguir que tot el cos d'Aquil·les fos invulnerable i immortal, excepte el taló pel qual el va aguantar i va quedar sense banyar-se en les aigües. Aquest secret només el sabia Aquil·les i la seva mare, pel que l'heroi podia córrer tots els riscs sense por de morir. Fins que un dia, Aquil·les va explicar la seva debilitat a un dels seus amics, el seu amic ho va explicar a un altre amic i així va córrer la veu de que l'heroi en realitat no era invencible.                                                                                                                                                                   
                                                                                                                El taló d' Aquil·les
Aquil·les va néixer i créixer junt amb Pàtrolce en una muntanya de Grècia anomenada Pelió, on s'alimentava
de porcs senglars i entranyes de lleó per augmentar la seva valentia. Allà va aprendre a tirar amb arc, curar ferides i a cantar. Quan Aquil·les va guanyar la guerra de Troia, entre totes les morts, va matar a Héctor i el va arrossegar el seu cos per Troia per humiliar-los. Després de que el secret s'escampés, els troians, empipats de perdre la guerra contra Aquil·les, van trobar la ocasió més oportuna de venjar-se. Paris, el germà del difunt Héctor, va venjar la seva mort pel seu compte i va buscar a Aquil·les fins trobar-lo i li va llançar una fletxa amb tota la seva punteria, la fletxa va quedar clavada a la única debilitat d'Aquil·les, el seu taló, allí mateix va caure rendit al terra i va morir.

Aquil·les mata Hèctor.

Malgrat la força i valentia d'Aquil·les, tots tenim un punt vulnerable o una debilitat que ens pot afectar, i l'Heroi d'aquesta historia, va confiar el seu punt dèbil a la persona equivocada, no obstant que tingués totes aquelles virtuts va acabar mort per un petit defecte que tenia.



Doae Boussatta
4t ESO

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES