LA ROMANITZACIÓ A CATALUNYA

La romanització, va ser quan els romans van implantar la cultura, els costums i l’organització romana, arreu de l’imperi Romà. Catalunya només va trigar uns segles a convertir-se en romans; parlaven la seva llengua (llatí), construïen amb estructures romanes, vestien com els romans, etc. 

La romanització va fer que els habitants de Catalunya oblidessin la seva antiga manera de viure. Fent així, que es convertissin en romans completament.

El mapa de continuació, ensenya els noms en llatí que els romans van posar a ciutats de Catalunya actuals. Entre parèntesis hi ha els noms actuals:

Per explicar millor i entendre la romanització a Catalunya, adjunto aquest powerpoint:

Martina Segura
4t ESO

Comentaris

Meritxell Barniol ha dit…
Una entrada curta però m'ha agradatt. L'element que més m'ha interessat ha sigut el mapa amb alguns noms dels municipis de Catalunya en llatí i, en parèntesis, les seves traduccions al català. Penso que hi ha alguns noms de població que s'assemblen molt entre les dues llengües com "Ruscino".
najlae.amazian ha dit…
Molt interessant aquesta entrada! Has parlat de què a Catalunya van començar a vestir com els romans, després d'uns segles. Però com vestien els romans?
Paula García ha dit…
Has parlat dels noms de les ciutats en llatí, m'agradaria saber com van evolucionar tan algunes? Per exemple Vic, abans era Ausa, no s'hi assemblava gens, potser ens ho podries explicar...
Biel Font ha dit…
Bona feina! M'ha cridat molt l'atenció el mapa, sabia alguns noms romans d'algunes poblacions, però no de tots. Donant un cop d'ull ràpid a la nostra comarca, Osona, el seu nom romànic, Ausa, tenen semblances, aquí un exemple clar del català, que és una llengua romànica.
Maria Pou ha dit…
Una entrada molt interessant! No sabia que els romans haguessin fet aquests canvis en la cultura i els valors de la societat. Només tinc un dubte: quan de temps va durar aquest procès?

Entrades populars d'aquest blog

LES CIUTATS ROMANES

ELS PATRICIS I ELS PLEBEUS

EL MITE D'ORFEU I EURÍDICE