21 de maig del 2015

L'HIPOCAMP


En la mitologia grega l'hipocamp és el símbol de Posidó, déu dels mars, els carro del qual era tirat per aquestes criatures.
Mosaic de Posidó sobre un carro tirat per hipocamps.
L'hipocamp és un cavall marí amb la part inferior del cos amb forma de peix i amb una cua que pot arribar als quatre metres de llarg. No té pèl però, en canvi,  té aletes i escames d'un color verd blavós. 
Dibuix de l'hipocamp
Es representa com un animal pacífic i dòcil, tot i que si se senten atacats lluiten atacant el seu adversari amb la mandíbula. Aquests éssers tenen característiques similars als cavalls encara que els hipocamps són més intel·ligents que els cavalls i més veloços, tot i que acostumen a ser domesticats per altres éssers marins com les sirenes, tritons o elf de mar.
Escultura d'un hipocamp a Fontana de Trevi
Els hipocamps poden viure tant en aigües salades com dolces i poden respirar aire encara que necessiten estar a l'aigua per poder viure. Són herbívors i s'alimenten d'algues marines.
Dibuix d'un hipocamp
A més, els hipocamps són considerats els salvavides dels mars, ja que rescaten a qualsevol persones que caigui a l'aigua, sobretot pescadors que un cop rescatats sempre estan molt agraïts a aquests animals tan benvolents.
Dibuix d'un hipocamp
L'hipocamp no és l'ésser mitològic semblant al cavall més conegut, l'unicorn i el pegàs es solen conèixer més. Tot i així aquest benvolent ésser marí també és es pot veure en la televisió, un exemple és la seva presència en la pel·lícula "Percy Jackson y el mar de los monstruos" .
Hipocamp a la pel·lícula abans mencionada
Us deixo l'escena de l'hipocamp en la pel·lícula "Percy Jackson y el mar de los monstruos":


Abril Sala
4t ESO

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola Abril. Jo havia vist la pel·lícula de "Percy Jackson", però la veritat és que no en sabia l'origen d'aquest animal fantàstic. Trobo que és un animal molt bonic per aquest color blavós i verdós que el caracteritzen.

Anònim ha dit...

M'ha agradat l'entrada perquè no en sabia res de l'hipocamp. A mi em sembla que és només un mite per donar a conèixer o explicar l'origen dels cavallets de mar.

Unknown ha dit...

Hola, Abril!! La veritat és que en sabia poca cosa de l'hipocamp, i m'ha cridat l'atenció. Buscant informació a part, he vist que hipocamp també és la part del nostre cervell que s'ocupa de la memòria. Hi ha alguna relació??

Anònim ha dit...

Abril! No en sabia de l'existència d'aquesta criatura marina mitològica. M'agrada molt aquesta barreja de cavall i peix, si existits seria un animal molt bonic. És molt interessant tot això sobre el món marí, com els devien domesticar i això. M'encantaria que tot això fos real. Bona entrada!!

Unknown ha dit...

Encara no he vist la pel·lícula, però ara tinc moltes ganes de mirar-la. No sabia que existia aquest ésser mitològic. Molt bona entrada!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts