MITOLOGIA DE L'INFRAMÓN

El repartiment del món:

Cronos, rei de titans, va tenir sis fills: Zeus, Posidó, Hades, Demèter, Hera i Hèstia.
Quan aquest van unir les seves forces per derrotar al seu propi pare, es van repartir la terra.
Zeus va ocupar el tron del seu pare en l'Olimp, Posidó es va quedar amb tots els mars, Demèter es va proclamar deessa de l'agricultura, Hera era la deessa del matrimoni i Hèstia la de la llar.
Hades es quedà amb l'inframón.
Hades amb Cèrber

Persèfone a l'inframón


Un dia mentre collia narcisos, del terra es formaren escletxes i en surtir el seu oncle Hades i se l'emportà a l'inframón on va menjar una magrana infernal que l'obligava a residir per sempre en l'inframón.
Però amb Demèter arribà a un acord, que 2/3 de l'any, Persèfone, pujés a l'Olimp per estar amb els seus pares.


A l'Inframón hi ha un riu que separa el món dels vius amb els món dels morts, l'Aqueront. L'única manera de travessar aquest riu és pagant una moneda a l'únic barquer que ronda per allà, Caront.
Caront nevegant les aigues de l'Aqueront
Caront en la mitologia no té ni un passat ni un present, a diferència dels déus. En la mitologia només s'explica que ell hi és, no es nomena perquè ho fa o si és una maladicció per part d'algun Déu o si es un amic d'Hades. Només s'esmenta el que fa i que és fill de Nyx i d'Erebus.
Nyx és la nit.
Erebus és la foscor.


Era una de les bèsties sorgides entre la unió d'Equidna i Tifó. La seva funció era prohibir l'entrada dels vius i la sortida dels morts.

Cerber reposant

Roger Esturi 
4t ESO

Comentaris

He trobat molt interessant la teva entrada perquè crec que ningú havia fet aquesta entrada així. Aquesta espècia de gos anomenat cerber m'ha fet pensar amb el gos de tres caps que era el guardià de la pedra filosofal a Harry Potter i la pedra filosofal. Suposo que J. K. Rowling, com molts altres escriptors, utilitza la mitologia greco-romana com a recurs.
Unknown ha dit…
Molt bona entrada!! Jo de Cèrber ja en sabia coses, perquè vaig fer-ne una entrada. M'ha cridat l'atenció els fills de Cronos, en sabia algun, però no tots sis. També m'ha cridat l'atenció Caront, ja que a literatura havia sortit a La Mort a Venècia. Molt interessant!!
Unknown ha dit…
Hola, Roger. És una entrada molt interessant. Trobo injust que Hades segrestés a la pobre Persèfone a la força, però al menys van arribar l'acord de poder pujar a l'Olimp a veure els seus pares.
Com bé diu la Míriam, jo també havia vist el gos de tres caps, Cèrber, a les pel·lícules de Harry Potter!
És curiós el fet de que Caront no tingui cap origen, ja que en la mitologia tothom acostuma a tenir un mite.
Dahua Lin ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Dahua Lin ha dit…
Hola!, tinc una pregunta, el Zeus és el rei dels déus, no? Aleshores qui té més poder, ell o el seu pare?
Unknown ha dit…
L'inframon sembla un lloc inhòspit i brusc, ple d'ànimes. Normalment tenim Hades com a un personatge terrorífic, que va voler l'inframón, però, de fet, els tres germans es van jugar el món als daus i ell va perdre. Potser seria més amable si hagués estat déu de, no ho sé, per exemple, l'estiu. Tot i així, bona entrada!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)