EL RAPTE D'EUROPA

Europa era filla d'Agenor (rei de les regions de Sidó i Tir), i Telefasa (naiàde o nimfa dels cossos d'aigua dolça). La noia, que posseïa una bellesa sense par, es trobava un dia a la platja jugant amb les seves amigues. Zeus la va albirar i va quedar enamorat de la seva bellesa. Aleshores, va prendre la forma d'un bou d'un pelatge blanc brillant, i enormes banyes que recordaven la lluna, i es va llençar a els peus de la jove. 

Tot i que al principi estava espantada, a poc a poc Europa es va aproximar a la bèstia, ho va acariciar i, una vegada va perdre la por, va seure sobre el seu llom. El toro es va aixecar immediatament i va arrencar a córrer cap a el mar, mentre la jove cridava i s'aferrava a les banyes per no caure. Un cop a Creta, Zeus va posseir Europa prop d'uns bandits que, en ser testimonis de l'escena, van ser destinats a no perdre mai el seu fullatge.

El rapte d'Europa, Ticià

I per aquí us deixo un vídeo on ens explica detalladament la història del rapte d'Europa:

Marta Pratginestós

1r batx

Comentaris

Paula Soldado ha dit…
Marta! M'ha agradat molt el teu mite, està molt ben explicat! Saps per això, quina va ser la reacció dels bandits al veure que Zeus estava raptant a Europa?
Irene Roldán ha dit…
Una de les curiositats d'aquest mite és que representa la unió entre orient i occident quan Zeus rapta a Europa. A partir d'aquest mite es va donar nom al continent europeu anys més tard. Això va succeir per què en algunes versions del mite el rei Agenor al saber que la seva filla havia estat raptada va córrer cap al mar mirant a occident mentre exclamava el nom de la seva filla, Europa. La gent en veure on mirava el rei van començar a anomenar així aquella terra.
Martina Pareras ha dit…
Un mite molt interessant, però voldria afegir que en arribar a Creta, Zeus i Europa es van unir darrere l'ombra d'uns arbres que en record aquest moment mai perdrien les fulles. D'aquesta unió van néixer tres fills anomenats Minos, Sarpedón i Radamantis. Però l'amor de Zeus i Europa no va durar massa, ja que després, Zeus va casar a Europa amb el rei de Creta. Qui va adoptar als fills del déu com si fossin seus. Finalment, el toro del qual Zeus havia adoptat la seva forma va passar a ser una constel·lació que actualment representa al signe del zodíac Taure.
Gil Claramunt ha dit…
Molt bon mite, aquetsa història explica una de les nombroses aventures amoroses de Zeus en la mitologia i representa el poder i la imaginació d'aquets déu suprem per aconseguir el que vol, en aquest cas Europa. Encara que a l'actualitat el rapte de noies evidentment no és acceptable, hi ha varis mites gregs i romans que utilítzen aquets fet quan algún déu s'enamora.

Moltes gràcies.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

LES CIUTATS ROMANES