SI AFRODITA FOS UNA "MODERNETA"

Tots coneixem la deessa de l'amor i la sensualitat, i per això mateix podem imaginar com seria la seva personalitat, però com seria si visqués entre nosaltres? Què passaria si en lloc de ser part de la mitologia fos la nostra companya de classe, veïna o amiga? Doncs bé aquesta és la vida que crec que tindria si fos una "modernenta".

Afrodita és una noia jove i bonica, però no qualsevol. Vagi on vagi tothom queda meravellat per la seva llarga cabellera pèl-roja, la seva pell blanca com la porcellada i els seus ulls verds capaços de fer encanteris. De petita es va criar en un petit poble vora el mar i es passava el dia jugant entre les onades. De fet, els veïns del poble sempre deien que semblava nascuda de la pròpia escuma del mar. Quan va créixer, va decidir que la seva petita vila costera se li havia fet petita i que era hora de començar a conèixer món. Per això el seu pare la va enviar a la ciutat amb el fill d'un amic seu, Hefest. Ràpidament Hefest es va enamorar de la increïble bellesa d'Afrodita, però el sentiment no era mutu. El seu pare l'insistia que era bon noi i que li fes cas, ja que els seus pares tenien una gran indústria metal·lúrgica que podria donar diners a la família. Afrodita va accedir, però la vida a la ciutat l'havia canviada, gràcies als seus preciosos encants havia aconseguit ficar-se en el món del modelatge i estava començant a guanyar èxit, així que l'última cosa en què pensava era Hefest

Deixant a part el tema amorós, Afrodita s'ho passa d'allò més bé a la gran ciutat, havia fet un munt d'amigues. De fet, entre les seves millors amigues hi havia una noia anomenada Persèfone i Artemisa a qui havia conegut a un concert.La seva amiga Persèfone estudia moda i sempre la feia servir com a model, aprofitant que era tan bonica. Gaudia molt de la música, li encantava escoltar cançons que transmetessin feminitat. Per això era força fanàtica de Lana del Rey. També era una bona lectora, gaudia de la poesia especialment,  Syliva Plath, Anne Sexton o Alejandra Pizanik eren de les seves autores preferides. 

Però un dia tot va canviar, quan Afrodita es trobava a un bar de nit amb les seves amigues va conèixer un  noi que la va captivar, es deia Ares. Les seves amigues li deien que no s'hi acostés perquè era militar i aquell perfil d'homes més valia tenir-los lluny, però a ella li era igual. Mira que Afrodita havia estat amb homes, i sempre havia sabut com fer servir els seus encants per aconseguir el que volia, entre ells un dels nois més guapos de la ciutat, Hermes. Però Ares tenia alguna cosa que l'havia captivada. Es van començar a veure en secret i Hefest començava sospitar alguna cosa, així que va decidir que instal·laria al pis que compartien unes càmeres de vigilància i va inventar-se que marxava un parell de dies de viatge i així veuria si passava les nits amb algú. Efectivament va arribar la nit en què Afrodita i Ares van arribar a casa junts i Hefest no va tardar en obrir la porta i descobrir-los. Hefest era un controlador i va prohibir que es tornessin a veure, però el que ningú sabia era que Afrodita estava embarassada i que la criatura era d'Ares. Hefest va començar a adoptar un roll violent cap Afrodita, així que les seves amigues li van aconsellar que el millor era deixar de banda els diners i anar amb Ares a viure, i així ho va fer. Al cap d'uns mesos Afrodita va donar a  llum Eros, que tenia el mateix cabell pèl-roig que la seva mare i era molt bufó. I així és com Afrodita va aprendre a deixar de banda un amor que la maltractava, es va fer una model de fama internacional i es va convertir en una mare espectacular. 


   El naixement de Venus, de Sandro Botticelli (1485)

Gina Rodrigo
1r Batx

Comentaris

Carla López ha dit…
Com es que afrodita va amb hefest desde el principi si ell i ella no s'assemblen en res?
Carla López ha dit…
Una curiositat és que el quadre d'El naixement de Venus, de Sandro Botticelli (1485) té el significat del naixement de l'amor i la bellesa espiritual.
Bruna Safont ha dit…
Com creus que la presència d'Ares a la vida d'Afrodita ha impactat la seva narrativa, especialment considerant l'oposició de Hefest i els advertiments de les seves amigues?
M'ha agradat molt aquesta historia moderna del mite d'Afrodita ja que ofereix una perspectiva interessant sobre la fortalesa, l'empoderament i la capacitat de prendre decisions que siguin millors per a un mateix en la vida moderna. Pot inspirar una reflexió sobre les relacions, l'amistat i la maternitat, així com sobre la importància de ser una persona forta i segura de si mateixa.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES