MÚSICA A L'ANTIGA ROMA

La música a l'antiga Roma va tenir una gran importància en la vida quotidiana i molt més a les celebracions que feien ells com per exemple les cerimònies. Ells la música l'utilitzaven per certes coses com: espectacles teatrals, rituals, festivals religiosos i altres.

Els de l'antiga Roma es van adaptar amb l'arribada de la música que provenia de Grècia i del poble etrusc. Com que la feien servir per ocasions importants, van decidir adoptar instruments d'aquesta cultura com ara: la lira, l'aulos, el timpà, citarà etc.

La lira: Aquest tipus de lira portava un cordal i braços fets de corns d'animal units per un pont que sosté les cordes fetes de tripa.

                                                                       











Lira










Escultura de la musa Erato




La Cítara: És un instrument de corda que està fet de fusta, és semblant a la lira o a l'arpa de mà.

                                                                          Cítara
El Bàrbiton: És un instrument de corda que moltes vegades s'ha confós amb la lira.

                                                  Bàrbiton

La Tíbia: Flauta doble de longitud variable segons el número de forats. Aquest instrument es tocava bastant en el rituals.

                                                                       Tíbia

Els de l'antiga Roma van crear grups teatrals, com per exemple: mims, actors, dansaires, músics anomenats histrions. Aquesta gent es dedicaven a fer adaptacions de tot el que podien. També es diu que hi havia un altre tipus de música que acompanyava els espectacles més famosos, com les lluites etc. A mesura que anava passant el temps els instruments es perfeccionaven cada vegada més.

Es diu que la música romana es dividia en 2 grups:

  1. Música sacra: Aquesta era música religiosa. Principalment la feien servir per cerimònies religioses i rituals
  2. Música profana: Aquesta era música no religiosa. Aquesta la feien servir més per ocasions com per representacions teatrals, banquets, casaments etc.
Si voleu obtenir més informació el vídeo et pot ajudar:


Bassma Boukilou
4t ESO

Comentaris

Nora Agulló ha dit…
Hola, Bassma, m'ha encantat el que has dit sobre la música a l'antiga Roma!

Et volia fer una pregunta que m'ha sorgit llegint el teu text, i és aquesta:

Hi ha algun instrument de l'antiga Roma que avui en dia es conservi i es segueixi fabricant, o si més no, algun instrument que estigui inspirat o vingui a partir d'un instrument romà? Si és així, quin?

Espero atentament la teva resposta, gràcies.
Martina Pareras ha dit…
M'ha semblat una entrada molt interessant perquè és parla molt poc sobre la música romana i les seves característiques. La meva pregunta és si apart dels instruments que has esmentat que provenien de Grècia i del poble etrusc. Si els propis romans van fabricar algun instrument des de zero?
Hola Bassma! M’ha encantat la teva entrada, tenia zero coneixament sobre la música a l’antiga Roma, m’ha semblat molt interessant, a més m’han ajudat molt les imatges, hi donden molta claredat.
Moltes gràcies.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES