TEMIS

Temis era la representant de la saviesa ajuntada amb la prudència i el coneixement, era sàvia i correcte, i era l'encarregada d'observar el comportament dels deus cap a Hera, a més era la deessa que representava la llei.


Deessa de gran bellesa que van fer que Zeus tingués un amor a primera vista amb ella. Temis estava asseguda al costat de Zeus per aconsellar-lo en les seves decisions. 

Va ser mare d'importants filles va ser les estacions i les hores, aquestes són les encarregades del funcionament de la màquina del temps, la divisió del dia, el clima i l'any de cultiu. 

                      Representació de Temis

Les tres estacions són les encarregades d'obrir i tancar les portes celestials i preparar cada dia el carro d'Hèlios. Aquestes noies tenen sempre un semblant juvenil i són atractives. 

Els seus noms són:

-Diké que representa la justícia.

-Eunomia que representa la disciplina.

-Eirené que representa la pau.

Sara Torres

4t ESO

Comentaris

Irene Altés ha dit…
És interessant. Generalment no se'n parla molt d'aquestes deesses i m'ha agradat poder-ne aprendre coses, sobretot descobrir que existeix una deessa amb el meu nom. En qüestió de Temis, hi ha algun mite que parli d'ella?
kawtar el mouden ha dit…
Una bona entrada! Mai he arribat a escoltar sobre aquesta deessa. Es nota que no se'n parla mai sobre aquesta deessa. M'hagués agradat que haguessis profunditzat més en la seva vida personal, etc. En general, esta molt bé la entrada i es molt interessant.

Bona entrada!!
Bassma Boukilou ha dit…
Bona entrada! No s'avia res sobre Temis però he pogut obtenir una mica de coneixements sobre ella, però hi podria haver una mica més d'informació. M'ha sorprès el paper que tenia aquesta deessa i m'ha semblat molt interesant

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES