ELS 5 LLOCS DE L'INFRAMÓN

A l'Inframón sabem que és el món on van a parar les persones quan moren i que aquest món està governat per Hades i la seva esposa Persèfone. També el descriuen com un lloc obscur i tenebrós on ningú surt ni entra. Però exactament, què hi ha a l'Inframón?, quins llocs esperen en aquell món? Acompanya'ns a conèixer els 5 llocs de l'Inframón Grec. 

Si bé és cert el teu destí final depenia dels teus actes en la teva vida passada. Ja fossis humà, semidéu o Tità, l'Inframón era el teu destí final si així ho decidia Zeus. En aquells llocs pocs se salven. Alguns, com Pegaso, es van lliurar i van acabar formant constel·lacions, però pràcticament ningú pot sortir de l'Inframón. 

                                  

Inframón, Jacob Isaacsz van Swanenburg, sigle XVII

A continuació us explico quins són aquells 5 llocs: 

1. EREBUS O LES TENEBRES ETERNES 

Erebus és el significat d'obscuritat o ombra. El seu nom s'utilitzava més d'un déu primordial que encarnava la foscor primigènia, com per designar una zona de l'Hades. És a dir, un cop morts, els morts passaven per Erebus que és el primer lloc on visiten. Caminant entre les tenebres eternes arribaven fins al riu Aqueront on Caront els esperaven amb la seva barca. 


Caront, Luca Giordano, 1684 - 1686

2. ELS CAMPS O PRATS ASFÒDELS 

Els Prats d'Asfòdels o Camps d'Asfòdels és unes de les principals zones en què es divideix l'Inframón. En aquella zona les ànimes de la gent ordinària, és a dir, la gent que no havien fet res extraordinari durant la seva vida passada. Si la seva vida estava equilibrada del bé i el mal, el seu destí eren els prats. 

En aquella zona de l'Inframón els morts s'alimenten d'Asfòdels que creixien arreu del lloc i vivien executant tasques diàries d'una manera monòtona. Tot adquiria un to neutre, res no era bo ni dolent. 

Es creia que en aquell lloc obligaven a les ànimes a beure del riu Lete on s'oblidaven de la seva vida passada i perdien la seva identitat, convertint-se en éssers sense consciència. Per aquest motiu encoratjaven els gecs que s'allistessin a l'exèrcit, ja que per la majoria dels guerrers el seu destí final eren el camp Elisis. 


Dant i Beatriu a la vora de Lete, Cristòbal Rojas, 1889

3. ELS CAMPS ELISIS 

Els camps d'Elisis són la secció paradisíaca de l'inframón on els homes i dones heroics i virtuosos, principalment els guerres, vivien les seves ànimes immortals amb eterna felicitat. En aquell lloc les ànimes podien conviure amb els herois i déus. Una dada curiosa és que a París, l'avinguda de Camps d'Elisis va ser anomenada així per honorar aquell lloc mitològic. 


Visió d'Eneas en els camps Elisis, Sebastian Conca, 1735-1740

  

Avinguda de camps d'Elisis, París

4. ELS CINC RIUS QUE TRAVESSEN L'INFRAMON

L'Inframón grec estava travessat per Cinc rius: 

El Let:  estava ubicat en els camps d'asfòdels, on obligaven les ànimes a beure d'aquell riu per oblidar-se de la seva identitat i la seva vida passada. 

El Flegatonte: és un riu que tenia com a característica que corria foc que cremava sense cap classe de combustible.

El Cocit: aquest rius eren les animes on no podien pagar a Caront i es quedaven amb aquestes ribes durant cent anys. El riu s'omplia de les llàgrimes dels pecadors. 

L'Estígia: aquest servia per al jurament als déus. Beure d'aquest riu  donava el poder de la resistència. 

L'Aqueront: Aquest riu es caracteritza perquè Caront l'utilitzava per creuar les ànimes a l'Inframón 

Més informació d'aquells rius amb la meva anterior entrada:

ELS CINC RIUS DE HADES

5. EL TARTAR 

Tàrtar és el lloc més baix de tot l'Inframón grec. En aquell lloc els malvats i traïdors reben el càstig diví on són condemnats a habitar eternament en el Tàrtar. El descriuen com un lloc tenebrós i obscur com un poc fred i humit. Té molta semblança en l'infern cristià amb el tàrtar.


Es Tàrtar 

L'Inframón és bastant complex, no tot és bo i dolent. Ara si, us voldria dir una pregunta: Creus que l'inframón grec té semblança al cel i l'infern del cristianisme? Comparteix la teva opinió en els comentaris. 

Us deixo un vídeo on explica detalladament els llocs:


Lucas Torres
4t ESO

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES