6 d’abril del 2023

IRIS, LA DEESSA QUE PORTA ELS MISSATGES D'HERA

Iris és una deessa molt atractiva. Iris treballava al servei d'Hera, portant amb exactitud els missatges d'Hera ràpidament. Ella era la deessa que feia de pont de l'Olimp a la terra dels mortals. Hera sempre té al seu costat a la fidel Iris que l'ajuda a no quedar-se incomunicada. Alguns cops Iris ha d'escollir Zeus deixant, de costat Hera, com per exemple, quan Iris ha d'avisar Aigaion perquè ajudi Zeus en contra d'Hera i els seus companys que es van revelar.

                                                  Representació d'Iris, Pierre- Narcisse Guérin

També va ajudar Zeus tot el possible, perquè ajudin a Leto i d'aquesta manera pugui donar a llum als seus fill Apol·lo i Àrtemis, Iris s'arrisca a enganyar a Hera, perquè aquesta no compleixi la seva venjança conta Leto i els seus fills (aquests també eren fills de Zeus).

                                      Leto amb els seus fills, Apol·lo i Àrtemis


Sara Torres

4t ESO

7 comentaris:

kawtar el mouden ha dit...

Una entrada molt interessant. És una entrada bastant ben explicada però m'hagués agradat que haguessis profunditzat més aquesta entrada, ja que la trobo bastant interessant i bastant entretinguda. Bona entrada!

Bassma Boukilou ha dit...

Bona entrada! Bona explicació però es podria haver aprofundit una mica més ja que la informació és bastant interesant. És bastant interesant el paper que té aquesta deessa de comunicar els missatges d'Hera i com va ajudar a Zeus.

Irene Altés ha dit...

Que interessant! No coneixia gaire a aquesta deessa menor, tot i que trobo que té un paper prou important. Tot i que no sembli lleial per la "traïció que hauria fet a Hera, trobo que té bastanta sensibilitat i és justa, com quan ajuda a Leto a tenir els seus fills. El que m'ha causat curiositat sobre Iris és si té relació amb l'Arc Iris, com indica el seu nom.

Lucas Torres ha dit...

Una entrada bastant curiós, una dada molt interessant, es la deessa Iris es la personificació de arc de sant Martí, connectant el mon dels deus a la humanitat per donar anunci el fi de la tempesta.

Marc Gómez ha dit...

Bona entrada. La veritat es que no en sabia gaire res d'aquesta deessa. No es de les que més s'en parla, trobo que es una deessa bastant encertada de la que parlar però hagués estat bé que haguessis explicat alguna una cosa més.

Gina Rodrigo ha dit...

Noo coneixia aquesta deessa, normalment sempre que sentim parlar del missatgers dels déus pensem amb Hermes, però és interessant veure que també hi ha una missatgera que li és fidel a Hera, ja que Zeus no és.

kawtar el mouden ha dit...

Una entrada bastant interessant! No sabia res sobre aquesta deessa i m'hagués agradat més si haguessis profunditzat una mica més la teva entrada ja que trobo que aquesta deessa és bastant interessant i tinc curiositat sobre ella. Tot i així, esta bé la entrada!!

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts