MINOTAURE

Minotaure (del grec Μινόταυρος, Minótauros). En la mitologia grega, Posidó va enviar un toro com a regal perquè el rei Minos el sacrifiques en el seu honor. En enviar aquell magnífic ésser, el rei Minos es va enamorar de la bellesa de l'animal i va decidir quedar-se'l en el seu ramat, per Posidó va ser una deshonra. Posidó es va enfadar pel que havia fet el rei de Creta.

Minotaure a Creta, de George F. Watts
Així que el rei Minos va provocar la ira de Posidó, com a venjança va fer que la dona del rei Minos, Pasífae s'enamores del toro. Sota les ordres de la reina, Dèdal va construir una vaca de fusta perquè així  poguessin tindre relacions i d'aquí va sorgir el minotaure mig humà mig toro.

Minos després de que la seva dona va consumir l'amor amb el toro, Minos va demanar a Dèdal que construís un laberint on més tard el minotaure seria tancat.

El laberint del Minotaure
Durant aquella època hi havia conflictes de Creta contra Atenes, el rei va sospitar del fill de Minos, pensava que el volia matar així que va manar la mort del fill del rei Minos.

El rei de Creta com a venjança va imposar una llei que era que cada any havien d'enviar a set homes i set dones destinats a ser menjats pels minotaure dins del laberint. El fill del rei d'Atenes va decidir presentar-se voluntari per anar allà.

Ariadna i Teseu
La filla del rei Minos es va enamorar d'ell i ell d'ella, i Ariadna li va donar un fil perquè després de matar el minotaure pogués tornar a sortir del laberint. Ell va acabar amb la vida del Minotaure i va sortir del laberint.

Podeu saber més sobre el mite d'Ariadna i Teseu aquí.

  
Sabeu com acaba la història entra Ariadna i Teseu? Creieu que està bé el que va fer?

Adrià Sánchez
4t ESO

Comentaris

Laia Fernández ha dit…
Quin mite tan interessant. Tot acaba al seu lloc: Minotaure mort i Ariadna viva. bona entrada!
Yasmina Ketami ha dit…
Aquest mite ja l'haviem sentit a Literatura universal ja que ha donat peu a molts poemas del renaixement.
L'història es curiosa, com un déu la va castigar a enamorar-se d'una bèstia. Els mites antics tracten temes tan variats que a vegades semblen sorprenents.
Molt bona entrada.
Carla Espinosa ha dit…
Mai havia sentit a parlar d'aquest mite sobre el minotaure, realment em sorprèn molt el fet de que com a càstig, Posidó fes que la dona del rei Minos quedés enamorada del toro pel fet de no haver-lo sacrificat en el seu honor, i que finalment de l'amor entre la dona i el toro sorgís el minotaure, que més endavant seria tancat.

Personalment crec que el minotaure no tenia cap culpa i que no l'haurien d'haver tancat en un laberint per que morís.

Molt bona entrada!!
Llúcia Gómez ha dit…
Jo aquest mite ja l'havia escoltat, tot i així hem sembla sorprenent, tal com diu la Yasmina de la varietat de temes que poden tractar els mites grecoromans. Bona entrada
Cristian Martinez ha dit…
Molt Bona entrada! Ja havia escoltat alguna cosa a parlar sobre aquest mite, i m'ha sorprès molt la historia que has comentat. També m'ha impactat el fet del castig que Posido fes a la dona del rei, s'enamores del toro i que d'aquest amor sortís el minotaure, un dels éssers mitològics més difosos i més coneguts.
Bona Entrada!
Brian V. ha dit…
M'ha sorprès ja que no coneixia l'origen del minotaure tot i que el mite del laberint ja el coneixia.
Paula Campelo ha dit…
Ja havia sentit a parlar diversos cops sobre el famós mite del minotaure, però sempre està be aprofundir una mica més en el tema per saber-ne més.
Sincerament, crec que per molt que Posidó estigués enfadat amb Minos, la seva dona no en tenia cap culpa. Crec que és molt cruel el càstig que li va posar, ja que una cosa és que t’enamoris d’una persona que realment no sent res per tu, però crec que fer que t’enamoris d’un ésser que no és ni una persona això ja és passar-se, tot i que ja li va anar bé ja que d’aquesta manera molestaria a Minos.
Llegint la història pensava que la dona viuria infeliç per sempre, però m’ha impressionat el fet que al final de tot van tenir un fill. Crec que és una història bastant injusta pel minotaure ja que ell no tenia la culpa de absolutament res del que havia passat i ell és el que finalment ho va passar pitjor, ja que al final el tanquen al mig d’un laberint.
M’ha costat una mica entendre bé la història, ja que resulta una mica complexa.
Unknown ha dit…
Gracies per ajudar a fer els deures
Anònim ha dit…
Trobo aquest mite molt interessant, però el que és més curiós per mi, és la controvèrsia que hi ha hagut amb un tema concret d'aquesta història: perquè va abandonar Teseu a Ariadna a l'illa de Naxos, després de que haguessin marxat junts de Creta? Hi ha versions que asseguren que va deixar-la allà per pròpia voluntat, però la explicació que m'agrada més és la que diu que els déus van obligar a Teseu a deixar-la allà perquè Ariadna es pogués casar amb Dionís.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)