RECOMANACIONS PELS DÉUS I DEESSES

Si pogués, avui en dia, comunicar-me amb alguns déus i deesses gregues, els hi recomanaria sèries o pel·lícules que estiguessin relacionades amb cada una d'elles. 

Afrodita: A l'Afrodita li recomanaria la pel·lícula anomenada " Romeu i Julieta". Li recomanaria aquesta pel·lícula ja que ella és la deessa de l'amor i el tema principal d'aquesta pel·lícula, és la bellesa i l'amor.

El naixement de Venus, Botticelli
Any 1879

Atena: Atena és deessa de la guerra, la saviesa i la intel·ligència i és per això que li recomanaria la pel·lícula "1917". És una pel·lícula sobre dos soldats que s'estimen molt ja que són molt amics, i lluitant a la guerra mentre van passant diferents aventures.

Atena
Estàtua, S. II aC
Anònim

Cloris: Cloris és deessa de les flors i dels jardins. Per aquest motiu, li recomanaria una sèrie anomenada "Anne with an E". Aquesta sèrie tracta d'una nena que té una vida molt complicada però li agrada molt la natura, les flors, les plantes i els jardins també. 

La Terra
Martín de Vos, S. XVI aC
Museu el Prado

Apol·lo: Déu de la música i de les arts. A Apol·lo li recomanaria la pel·lícula anomenada " El violí d'Auschwitz ". Li recomanaria aquesta en concret perquè va sobre  la música i la màgia que porta la música i l'art a la vida. El protagonista, és aficionat al violí i a les arts igual que el déu Apol·lo.

Apol·lo matant la serp Pitó, Pietro Benvenuti (1769-1844)

Ares: A Ares li recomanaria una col·lecció de pel·lícules " El senyor dels anells". Li recomanaria aquestes pel·lícules ja que és el déu de la guerra, la violència i la sang i la historia hi conté molta violència i especialment sang. 


Escultura d'Ares
 Anònim S. 320 aC

Dionís: Dionís, deessa del vi, de les festes i la bogeria li recomanaria la pel·lícula "Mamma mia!". Es una pel·lícula que té parts tristes, com totes, però hi conté molta part amb festa i celebració i és per això que li recomanaria aquesta en concret. 

Divinitat olímpica
Museu del Louvre
Anònim
Entre totes les deesses i déus que hi ha, n'he triat aquests sis, però n'hi ha moltes més com per exemple la deessa Hera

A la deessa Hera, quina pel·lícula o sèrie li recomanaríeu? Per què? 

Ishtar Botey
1r Batx 

Comentaris

Paula Soldado ha dit…
Bona entrada! Em sembla interessant com els atributs dels déus i deesses gregues es poden veure reflectits en obres audiovisuals actuals. És com si la mitologia antiga continués influenciant la nostra cultura moderna, recordant-nos temes universals que encara ressonen avui en dia.






Martina Pareras ha dit…
Molt bona entrada!! Em sembla molt interessant com relacionés cada déu amb diferents pel·lícules o sèries segons les seves característiques. Jo volia afegir dos déus: Posidó i Atena. A Posidó, déu del mar i dels terratrèmols, li recomanaria la pel·lícula anomenada "Lo Imposible" que tracta sobre una família que passa les vacances a Tailàndia, quan un tsunami ho arrasa tot. És una pel·lícula basada en fets reals, on el tsunami que va ocorre el 2004. Perquè així, Posidó, s'adonés del patiment que provocava als mortals al crear un tsunami.
En canvi, a Atena, deessa de la guerra, la saviesa i la intel·ligència, li recomanaria una saga que es titula "Els jocs de la fam", més coneguts com "Los juegos del hambre". Tracten d'un món utòpic on la gent està repartida entre el Capitolí, lloc on viuen els rics sense cap preocupació, i els 12 districtes. Com més gran és el número del teu districte més pobre ets. Cada any se celebren els jocs de la fam, on envien a un noi i una noia de cada districte a una arena (seria un "estadi") on s'han d'anar matant fins que només quedi un vencedor. La protagonista és la Katniss Everdeen, una noia del districte dotze que ha de lluitar per sobreviure perquè és la que manté a la seva família. Per aquest mateix motiu fa servir l'astúcia, la saviesa i la intel·ligència, característiques de la deessa Atena.
Quina bona entrada Ishtar!
Bé, he interpretat aquesta entrada també com si ens fessis una recomanació a nosaltres, i et dic; m'he mirat totes les pel·lícules menys dues, el senyor dels anells i 1917, la primera no em crida gaire l'atenció tot i el seu reconeixement mundial, i la segona, respectivament és la que em crida més l'atenció, i ara m'han entrat moltes ganes de veure-la, tot i que tenim exàmens segur que trobaré un espai per veure la pel·lícula!

Moltes gràcies, Ishtar. Ens veiem pel blog!
Aina Garcia ha dit…
Bona entrada! M'agrada molt com has relacionat cada pel·lícula amb cada deu o deessa. Nose quina pel·lícula li recomanaria a Hera però si que se quina li recomanaria a Eros (Cupido). Li recomanaria Emma de Jane Austen. Va sobre Emma, una noia que li encanta emparellar a les seves amigues i conegudes sense adonar-se que ella també té pretendents. Igual que Eros que la seva feina és emparallar a la gent.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

LES CIUTATS ROMANES