UNA HISTÒRIA SENSE CAP NI... CABELL?!

Ens situem a l'antiga Grècia, a la ciutat de Atenes concretament. Aquella ciutat rebia aquell nom gràcies a una divinitat, la deessa del coneixement i l'estratègia militar Atena. Però ella no era l'única divinitat que controlava la ciutat, també hi havia el Senyor del Mar Posidó

A cada ciutat hi havia un temple, i cada temple tenia una sacerdotessa. Però clar, si en una ciutat hi ha dos déus, i només hi pot haver-hi un temple...Van arribar a la conclusió que havien de decidir qui es quedaria amb el temple. Van preguntar al poble i van dir que havia de ser de Atena. A Posidó no li va fer gràcia això, i va estar buscant una manera de venjar-se d'Atena, fins que va sentir a parlar d'una sacerdotessa la qual enamorava a tots els homes amb qui es creuava. Resulta, que ella era la sacerdotessa del temple d'Atena. Quan Posidó va saber això, va veure clarament el que havia de fer, violar-la dins del temple per profanar-lo.

La Medusa: petrificar el mal
Quan Atena els va descobrir, Posidó va negar haver fet res,  donant a entendre que havia estat ella la que el va violar a ell. Evidentment, Atena va creure a Posidó i va decidir castigar a la seva sacerdotessa llençant-li una maledicció. Va convertir els seus preciosos cabells en unes horribles serps verinoses, va tornar-li la seva pell perfecte blanca com la llet i va atorgar-li la mirada petrificant, perquè ningú pogués tornar a mirar-la als ulls mai més. La va tancar en una cova i la va deixar allà per la resta de la eternitat. 

                 Medusa: petrificar el mal 

Un cop això va passar, l'exsacerdotessa va passar a formar part de les Tres Gorgònies, Esteno, Euríal, i ella, Medusa.

Més endavant en la història, un jove és desafiat a matar medusa per a poder conquistar a una jove princesa. Aquest jove es deia Perseu i era fill de Zeus. La qual cosa el convertia en un semidéu. El pare de la princesa va proposar a Perseu que matés la medusa com a prova de l'amor que sentia per la seva filla, però no ho podia fer sol, o sigui que va demanar ajuda als déus, els quals el van ajudar donant-li uns objectes molt útils: 

Hermes li va donar les seves sandàlies alades, el seu pare Zeus li va donar la seva fals i Atena li va donar el seu escut, el qual era tan brillant que t'hi podies veure-hi reflectit. Quan per fi va veure medusa, es va amagar, va utilitzar el reflex de l'escut per veure-la arribar i amb la fals li va tallar el cap. Però, tot i amb el cap tallat, els seus ulls seguien convertint en pedra a tot aquell a qui miraven.

Miquel Mena Moreno 

1r Batx

Comentaris

Maria Teresa Valls ha dit…
M'ha agradat molt l'entrada. La història de Medusa i les seves diferents versions sempre m'ha interessat molt. De fet, tinc una curiositat: actualment, hi ha gent que es tatua el famós cap de Medusa com a símbol de la força i la valentia necessàries per tirar endavant després d'haver patit abusos.
Noah ha dit…
Crec que la teva entrada és molt correcte, i a més a més parles sobre una criatura mitològica molt coneguda com és la Medusa. Però un aspecte el qual no sabia tant, era sobre podríem dir la "rivalitat" o en aquest cas la gelosia que patien els deus entre ells a causa que el poble d'algunes Polis en aquest cas Atenes preferia un deu abans que un altre, i com això provocava gelosia entre ells.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

LES CIUTATS ROMANES