MINOTAURE I TESEU

El mite comença quan Posidó va concedir a Minos, el rei de Creta, un bou molt peculiar ja que era blanc i molt bonic. A Minos li agradava tant aquell bou que va sacrificar un altre bou que l'anava a substituir.
Quan Posidó se n'assabenta, fa una maledicció cap a la dona de Minos, anomenada Pasífae. La maledicció consistia en què Pasífae s'enamoraria del bou , i engendraria un fill que seria el que coneixem com el Minotaure.

El Minotaure era una criatura amb cos d'home i cap de bou, que al créixer es va tornar incontrolable  i voraç devorant a qui trobava pel davant. Minos, adonant-se del problema que això causava, va fer construir un laberint per tancar al Minotaure. Quan estava construint el laberint es va assabentar que el seu fill  Androgeu havia estat assassinat pels Atenesos. Davant d'això, Minos va posar tribut i va dir que durant nou anys 7 donzelles i 7 joves serien sacrificats al Minotaure per què s'alimentés. Per parar això Teseu, fill del rei, es va oferir per parar els sacrificis i combatre contra el Minotaure. Quan ell s'embarca per anar a combatre li diu a la gent que quan tornin posaran les veles de color blanc en comptes de negre, perquè així s'assabentin que segueixen vius. Quan Teseu va a combatre s'alia amb Adriana, que li dona el fil que l'ajudarà a sortir del laberint.

 Edward Coley Bryne-Jones (1861) Teseu i el Minotaure en el laberint

Llavors Teseu venç el Minotaure i el mata amb l'ajuda d'Adriana, però en tornar s'obliden d'alçar les veles blanques i Egeu, en pensar que havien mort, es tira al mar i per això l'anomenem mar Egeu.


                                        El mar Egeu i les seves illes.

Aquí us deixo un link de el mateix mite però mes visual semblant al "Draw my life":



Carla López Muñoz
4t ESO

Comentaris

Tigist Masllorens ha dit…
Interessant Carla. A la tornada cap a la seva terra, després d'haver vençut al Minotaure, Teseu abandona a Ariadna tot i haver-li promès que serien esposos si ell sortia viu d'allà, esclar. Però cal destacar que aquesta, tot i això, va ser molt forta i no es va rendir. Bona entrada!
Nora Agulló ha dit…
Que be Carla! Et voldria dir una curiositat de Teseu, ell era considerat com un valent campió de batalles, era molt guapo, d'ulls foscos, aventurer, romàntic, excel·lent amb la llança, un amic fidel y gran amant.
Gil Claramunt ha dit…
Bona entrada Carla!!! Tinc la curiositat de saber de si hi ha algún indici de que el laberint va existir de veritat a Cnossos o forma part només del mite i es creu que es va construir mai.
Gracies.
Molt bona entrada Carla! Tot i això m’agradaria preguntar-te quin creus que es el missatge o lecció que aques mite pot transemtre en termes de les conseqüencies de l’ira divina i la nessecitat se sacrificar a éssers humans per aplacar-la.
Moltes gràcies!
Aina Garcia ha dit…
Molt bona entrada Carla! M'agradaria afegir que per ajudar a Teseu Adriana li dona un cabdell de llana el qual a mesura que avanci per el laberint ha d'anar deixant i aixi un cop matat el minotaure pugui sortir del laberint seguint el fil que ha deixat fins a la tornada. Es gràcies al fil que Teseu aconseguiex sortir

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

LES CIUTATS ROMANES