EL NAIXEMENT D'AFRODITA

Afrodita és coneguda com a la deessa de l'amor i de la bellesa. El seu nom significa: nascuda de l'escuma del mar, que és el nom que prové de la llegenda del seu naixement. Popularment sempre s'ha dit que la deessa és provinent de Grècia, i que després amb la cultura grega de part dels romans, seria Venus, la deessa romana de l'amor, com la deessa grega Afrodita. En el fons Afrodita, és una deessa adaptada pels grecs, una deessa d'origen oriental.


  El naixement de Veus, Sandro Botticelli, circa 1484.

Afrodita ha passat per moltes cultures diferents, i cada cultura la ha anomenat diferent. Aquests son els seus noms en diferents religions: Inanna en la mitologia sumèria, Astarté en la mitologia fenícia, Turan en la mitologia etrusca i Venus en la mitologia grega.

Un dels símbols d'Afrodita és la seva flor, que, era la rosa, la flor es considerava la flor de l'amor, i és la que es regala pel dia de Sant Jordi. 

Segons la llegenda, Afrodita va néixer de l'escuma del mar, Gea (mare de la Terra) només va tenir a Urà (Déu del cel), Gea es va unir amb Urà per tenir els Cicplops, Hecatonquirs i els Titans. Però ell odiava a tots els seus fills, i els va fer anar a viure amb la seva mare. Gea un dia els va alliberar i els hi va dir que es venguessin del seu pare, però tots tenien por, menys Cronos, i així va ser quan Cronos va acceptar la tasca que li havia dit la seva mare, i així doncs ell mateix va  tallar als genitals a Urà (Déu del cel) i els va llençar al mar, de manera que, la sang i el semen va caure al mar i es quan es va començar a formar l'escuma blanca i va sortir Afrodita amb forma adulta, ja que es diu que la deessa no va tenir infància. 

Una altra versió del seu naixement és que Afrodita va ser filla de Zeus i Dione. La llegenda va sobre el naixement d'aquest tipus d'Afrodita, la menys utilitzada en conceptes mitològics i mites, ja que neix de la unió de dos Deus. S'ha arribat a dir que era d'humor vanitosa, malhumorada i susceptible. Ella participa i és present amb molts mites on és la protagonista.

Aquí hi ha un curt vídeo on explica més el seu naixement. 


Raquel Larrubia

4t ESO

Comentaris

Núria González ha dit…
M'ha agradat molt la teva entrada, però voldria afegir que Afrodita és un dels 12 déus principals de la mitologia grega que formen el Panteó dels Déus de l'Olimp.

A més a més Afrodita va ser casada amb Hefest, ja que Zeus estava preocupat pels problemes que podria causar la seva bellesa. Ella, però li va ser infidel amb nombrosos amants i va acabar tenint 16 fills.
helena rovira ha dit…
L'entada trobo que està molt bé però perquè Urà odiava a tots els seus fills?
M'ha semblat molt interessant i m'agradaria saber més sobre la pintura del seu naixement, per exemple, qui son els que la reben.
Laia Bardolet ha dit…
Bona entrada! A més a més per la preocupació de Zeus, de que Afrodita tingues tanta bellesa, ella va casar-se amb Hefest, però Afrodita va ser-li infidel nombroses vegades, la més destacada amb Ares, déu de la guerra.
Justie Anaman ha dit…
Salve!
M'ha agradat molt aquesta entrada i trobo que està ben explicat i m'ha agradat la idea d'explicar l'altre versió del naixement d'Afrodita. Deixa'm afegir que aquesta obra d'en Sandro Botticelli va ser vista com una peça controvertida ja que es representa a Venus desnuda i va en contra dels valors cristians, a mes a mes, era diferent de l'art que es feia a l'Edat Mitjana.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES