HADES

Hades era considerat el guardià dels inferns considerat el rei dels morts, ell era una de les divinitats més poderoses que existien, segons el seu paper en senyor del món dels morts, molt poques vegades abandonava la terra, ja que era el seu deure ser present a l'infern, però els pocs cops que es barrejava amb els mortals passaven coses molt importants en la mitologia Grega.

Ell va ser fill de Cronos i Rea, Cronos era el molt egoista amb el seu poder i per això ell maltractava i raptava els seus fills, la seva mare va protegir molt el germà d'Hades: Zeus. Quan Zeus va ser adult es va revelar sobre el seu pare amb l'ajuda de la seva mare i va vèncer i quant Cronos va caure Zeus va alliberar el seu germà i ell al ser lliure es va unir amb Zeus, poc després va esclatar una gerra contra els Titans pel control global, Hades tenia una arma molt poc comú que era un casc d'invisibilitat, que ell li va ser molt útil per guanyar la gerra.

Entre els germans es van repartir l'univers i Hades va haver de quedar-se el món dels morts.


El Segrest de Prosèrpina
Rubens


Julià Pagespetit Pla
4t ESO

Comentaris

Laia Bardolet ha dit…
Molt bona entrada! M'agradaria saber com es fa ver el repartiment, hi va haver algun motiu perquè Hades es quedés el món dels morts o simplement va ser pur atzar?
Núria González ha dit…
Molt bona entrada! Però m'agradaria afegir que l'inframon també estava dividit en diferents parts unes de les més destacades foren els Camps Elisis que era la llar dels morts virtuosos; les Illes dels benaventurats, lloc dels herois després de la seva mort i finalment el Tàrtar on hi havia els titans encadenats i les ànimes condemnades.
Nicole Aillon ha dit…
M'ha agradat la teva entrada, però volia afegir una mica sobre la història del casc, anomenat també el Ielm de la Foscor, que va ser creat pels Cíclops, en agraïment per haver-los alliberat del Tàrtar, i utilitzat a la guerra de Titanomàquia. El casc invisible podia fer invisible a tothom qui el portés.
kawtar el mouden ha dit…
M'ha agradat aquesta entrada. Una entrada bastant interessant i molt curiosa. m'hagués agradat si hagués set la entrada més llarga, es a dir, que haguessis profunditzat una mica la entrada. Igualment així, esta molt ben feta la entrada i la informació que aportes s'entén perfectament!!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)