LA SEXUALITAT

Actualment, en la nostre societat hi ha molts motius pels quals parlar de sexe és un tabú, però gràcies a la societat grega, veiem que no sempre ha estat així, ja que es practicava lliurement i sense cap tipus de vergonya.

El seu concepte del plaer, sobretot el sexual, no tenia límits.
El sexe i totes les seves variants, eren considerades un art.

Pintura en una base de cerámica

A la ciutat de Creta, la dona tenia molta llibertat, i encara que ara ens pugui sorprendre, acostumaven a anar als banquets i celebracions de l'època, podent anar per elles mateixes sense la necessitat de la companyia d'un home. 

A la ciutat de Minos, es divertien amb la celebració en que invocaven a la mare terra, Gea. Consistia en que, tant homes com dones sortissin corrent al bosc on sacrificaven animals com a ofrena als deus del Olimp. També, es feien tot tipus d'actes sexuals, ja que ho veien com a una necessitat natural i humana.

The garden of love,  Cornelis van Haarlem

Al segle V, hi existien dos tipus de gent que es prostituïa. Las que eren majoria, habitaven als bordells i es diu que eren esclaves o dones estrangeres.
A les altres, se les coneix amb el nom de heteres, que eren dones molt belles amb un alt nivell d'enteniment cultural i musical. S'ha descobert, que a part de mantenir relacions sexuals amb les persones que elles volien, oferien la seva companyia i tocaven alguns instruments.

Al contrari que a la religió cristiana, en la qual la virginitat és important i no s'ha de perdre abans del casament, sinó que és la nit de noses quan antigament realitzaven per primera vegada l'acte sexual, els grecs i romans no en donaven cap importància. A part d'això, el ser verge o no perdre la virginitat, era característic de les deesses.

Hera i Afrodita, foren les úniques en gaudir del sexe de forma intensa, sense perdre la seva puresa. Hera restaurava la seva virginitat cada any, es banyava a una font que rebia el nom de Canato, situada a la ciutat de NaupliaAfrodita es submergia al mar de Pafos.

La pràctica homosexual poder és el que més ens pot sobtar, doncs era una de les més naturals. A part de que, les relacions entre homes també existien sense tenir els prejudicis de que pensarà la societat.

Però, s'ha de tenir en compte, que eren els homes de l'alta societat, qui majoritàriament endinsaven els seus òrgans sexuals als de classes inferiors, ja que si era al revés es veia com a una cosa vergonyosa. Per a que una relació d'aquest tipus es veiés bé a la societat, hi havia d'haver un home gran que fos el dominant, i un jove que fos el sotmès. Aquesta informació ens permet veure que, l'homosexualitat entre homes, estava reservada per a gent amb poder i culta.

Les relacions sexuals i amoroses entre les dones, era menys comú en aquella època, però pels coneixement que tenim de la poetessa, Safo de Lesbos, ens adonem de que era igual de lliure que la existent entre homes.

Safo,  John William Godward
En el següent vídeo, us explicaran algunes pràctiques més que solien fer els ciutadans romans. 



Isabel Ortuño
4rt ESO

Comentaris

Anònim ha dit…
Una entrada molt curiosa ja que no acostumem a sentir-ne parlar, però tinc una pregunta, per què creus que si el sexe abans era tan "obert" i que no era tabú com és que ha passat a ser-ho?
Anònim ha dit…
Una entrada molt interessant.
M’ha sobtat llegir aquesta entrada, ja que mai m’havia imaginat que la seualitat en la antiga Grècia fos tant oberta i no fos un tema tabú, com ho és ara.
Això em porta a fer-me la egüent pregunta, si abans la homosexualitat era una cosa molt normal, com és que després la societat ha arribat a veure-ho com una cosa que no és normal i en alguns paísos ha arribat a estar perseguida i castigada?
Anònim ha dit…
Una entrada molt interessant!
Com és que la sexualitat s'ha anat convertint en un tabú si a la societat grega era considerada un art?
Laia Bardolet ha dit…
Molt bona entrada.
M'ha sobtat aquesta llibertat amb la que comentes que no ho tenien gens tabú, com l'homosexualitat, que amb sorprèn que abans fos més acceptada que ara. Em creen una pregunta, creus que la societat ha retrocedit en el tema de la sexualitat?
Gràcies!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)