RÒMUL I HERSILIA

Un dels mites romans ens afirma que Hersília era l'esposa de Ròmul, el mític fundador de Roma. Sabina era considerada una de les dones més nobles d'aquesta tribu quan va ser raptada, juntament amb altres noies, pels romans. En el moment del seu rapte, Hersília estava casada. El seu marit era conegut com a Hostili, que desgraciadament va morir en la guerra que es va produir a causa del rapte de les dones sabines. 


Hersília, en un detall de Jacques-Louis David, 1799
Pel que fa el mite que envolta a aquesta parella, Ròmul i Hersília, ens narra la història en el moment en què Ròmul va ser transformat en déu pel déu Júpiter com a recompensa per haver portat a terme la missió que li va encomanar Júpiter. A l'assabentar-se'n d'aquesta notícia, Hersília es va quedar desconsolada i no parava de plorar dia i nit, ja que no podria estar amb ell. 
Tan gran va ser la seva pena que fins i tot, la deessa Juno, se'n va compadir d'ella i per això, va enviar a Iris (la missatgera dels déus) per tal que portés a Hersília al lloc on es trobava el seu marit. Juno, es va donar compte que Hersilia havia set una bona esposa i que per tant, mereixia i tenia dret a gaudir de la companyia del seu marit malgrat que aquest ja s'hagués transformat en déu.
Iris va portar a Hersília fins on es trobava el seu marit Quirí (és el nom que va adoptar Ròmul després de ser déu), i aquest en veure-la, la va transformar i des d'aquell moment va esdevenir Hora Quirini.
A continuació teniu un vídeo explicant el rapte de les Sabines, on Hersília està inclosa.



Meryem Merimi
1r Batx

Comentaris

Ingrid Tornamira ha dit…
Una entrada molt interessant ja que no coneixia la existència d'Hersilia ni que Ròmul tingués una esposa. També m'ha impactat molt que Hersilia s'enamorés de l'home que la va raptar, amb més dones, ja que el primer que penses és que serà completament el contrari. Una pregunta, Ròmul i Hersilia van arribar a tenir fills?
Molt bona feina!
Meryem Merimi ha dit…
Hola Íngrid! Van tenir dos fills: la filla es deia Prima i el fill Avillius.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)