LA MITOLOGIA GREGA EN ELS VIDEOJOCS

Ens trobem que la mitologia grega ha estat utilitzada en moltes pel·lícules, sèries, cançons, llibres... com a font d'inspiració. Lògicament, també ha arribat al món dels videojocs. Al principi eren només adaptacions al temps de l'època grega o eren representacions dels mites creats en aquella època. Ara, ens torbem que hi ha mites que han sigut adaptats per una millor comprensió del propi mite o bé per donar-li un toc més realista. 

Un dels jocs més populars i coneguts basat en la mitologia grega seria el God of War. La saga es formada per tres jocs i dues preqüel·les. Aquest tracta de Kratos, un guerrer d'Esparta que dóna la seva vida per els déus, és traït per els mateixos déus de l'Olimp. El guerrer durant un guerra amb els bàrbars va pactar amb Ares que si l'ajudava a matar els enemics, ell li entregaria la seva. Això fa que Kratos acabi convertint-se en una màquina de matar, fins hi tot, acaba amb la vida de la seva esposa i filla. 

Aquí creix una ira dins seu contra els déus de l'Olimp i decideix que els matarà a tots ells i a totes les criatures fantàstiques que els ajudin. El joc acaba amb Kartos derrotant a Ares convertint-lo en el nou déu de la guerra. En la segona entrega, els déus li treuen els poders a Kratos i el tanquen al Tàrtar torturant-lo amb memòries, creades per els déus, sobre la seva esposa i filla. Amb l'ajuda de Gaia, el guerrer trona a començar un camí en busca de la seva venjança. Aquesta vegada combatrà amb Teseu i Ícar, les germanes del Destí per així, canviar el passat. El tercer joc és el combat definitiu amb els déus de l'Olimp que acabaria amb la destrucció del món. Però, Kratos, troba la manera de salvar el planeta gràcies a la caixa de pandora i la esperança que té a dins. 


Kratos, el guerrer. 

God of War ens ofereix el repertori de personatges i monstres de la mitologia grega més gran, ja que cap altre joc porta tants elements ni mites com aquest. Lluitarem contra meduses, harpies, minotaures, hidres, cèrbers... Coneixerem a les tres Grees, Dèdal, Hèrcules, Perseu, Prometeu... Tot hi això, la història utilitza molts mites grecs però el fil principal de la història fou totalment inventat per els creadors del joc. 


Un altre joc seria Rise of the Argonauts. És un joc de rol basat principalment en el mite Jasó i els Argonautes. En aquest mite, Jasó va en busca del Velló d'Or degut a una petició del rei de Iolcos, ja que l'oracle li havia dit que el seu cosí li prendria el tro. Però en el joc, Jasó és el rei de Iolcos i decideix anar a buscar el velló per poder ressuscitar a la seva esposa Alcmena. Juntament amb els Argonautes pugen al vaixell Argos i el van a buscar. A mesura que història avança se'ns afegeixen a la tripulació: Dèdal, Eurípides, Hèrcules, Aquil·les, Pan i Atalanta. Llavors, al final de cada missió, podrem seleccionar a un déu o deessa que ens concedeixi un desig que ens ajudarà a millorar les habilitats del personatge principal. 


Jasó


Beat'em up Altered Beast es crea una història basada en la mitologia grega però no es centra en cap mite en concret, sinó que agafa elements d'aquesta i els afegeix en el joc creant una història totalment inventada. El nostre protagonista és un centurió, a qui Zeus ha ressuscitat per que rescati a Atena de Neff, un déu dels dimonis. El centurió, que no té nom, combatrà al llarg de la història amb sàtirs, minotaures, harpies i molts altres monstres. Al final de cada nivell, haurà de lluitar contra un cèrber que l'ajudarà a millorar la seva estatura o musculatura. 


El centurió contra un sàtir


I l'últim que comentaré aquí serà, Kid Icarus. Aquí en trobem amb un protagonista meitat àngel meitat dimoni anomenat Pit. El seu disseny serà inspirat per Ícar. En aquest joc l'objectiu principal serà derrotar a Medusa per recuperar: l'Escut Mirall, la fletxa de la llum i les ales de Pegàs. L'escut i les ales fan referència la mite original de Medusa: Perseu mata Medusa gràcies a l'ajut d'un escut polit que li lliura Atena pel qual pot controlar Medusa. Les ales fan referència a la mort de les gorgones ja que de la seva sang neix Pegàs. Hi ha una teoria que diu que la fletxa fa referència a Apol·lo. 



Pantalla d'inici de Kid Icarus

L'any 2012 apareix la sequel·la, anomenada Kid Icarus: Uprising. Aquesta vegada Pit haurà de derrotar a Hades, el rei de l'Inframón. En aquesta entrega apareixen diverses figures com: Hidra, el Fènix, Piro i Auriga. Tot i això, també hi apareixen referències a altres mitologies, encara que els elements de la mitologia grega encara predominen sobre els de les altres. 


Pit, l'heroi inspirat en Ícar

Íngrid Tornamira 
1r Batx

Comentaris

Evelyn Gilberte ha dit…
Em sembla una entrada molt interessant! A mi, personalment m'agraden molt els videojocs i fa un temps vaig jugar al God of War i està bé saber la història. Dels altres no n'havia sentit a parlar; Molt bona feina!!
Bruna Villegas ha dit…
Mai n'havia sentit a parlar, d'aquests jocs, però la veritat és que els trobo molt interessants després de saber-ne la seva inspiració. És curiós com la mitologia de l'antiga Grècia i Roma ha influenciat tant en la societat i cultura d'avui en dia, i és que, si ens hi fixem bé, moltes costums i hàbits del nostre dia a dia són producte de la cultura i religió que fa segles tenien aquestes dues ciutats. Molt interessant!
Judit Contreras ha dit…
Bona feina! Vaig estar molt temps jugant al God of War, però mai m'havia plantejat saber d'on venia tota la història d'aquest videojocs m'ha semblat molt curiós.
Dels altres no n'havia sentit a parlar mai però es molt interessant!
Franny Beltre ha dit…
Jo també jugava de vegades al God of War i es un joc molt divertit, mai m'havia parat a pensar que tractava d'això i m'ha fet venir molts records! Bon treball!!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)