MART

En la mitologia grega, Ares era el déu de la guerra. El van identificar amb el nom de Mart. Es representa sense barba i amb casc, cuirassa, escut, llança i amb una torxa encesa. Mart era fill de Zeus i Hera.


Ares és temperamental, brutal i sanguinari. En tots els combats en què lluita amb Atena sempre surt derrotat. Això ens mostra com els grecs preferien la combinació de força i intel·ligència en canvi de la força brutal que tenia Ares.


En assumptes amorosos, Ares va tenir un gran èxit. Es va aparellar amb deesses (com Afrodita i Harmonia) i mortals (com Aglauros) i va tenir molts fills (Eros, Deimos, Amazones, Fobos..)


Ares tenia una quadriga tirada per quatre sementals immortals amb brides d'or que respiraven foc. Era reconegut per la seva armadura de bronze i per la llança que utilitzava en batalla. Els seus ocells sagrats eren les òlibes, els picots i els voltors.
                               
Quadriga tirada per quatre sementals immortals d'Ares (Portugal)


LA GUERRA DE TROIA
En la mitologia grega, la Guerra de Troia va ser un conflicte bèl·lic en el qual es van enfrontar un grup d'exèrcits contra la ciutat de Troia i els seus aliats. Es representa un Ares sense aliances fixes ni cap respecte. Va prometre a Atena i Hera que a la guerra de Troia lluitaria del costat dels aqueus, però Afrodita va aconseguir convèncer-lo perquè lluités al costat dels troians. 

     Còpia romana d'un original grec de 320 a.C. amb algunes restauracions en marbre per Gianlorenzo Bernini (1622)

En les obres d'art renaixentistes i neoclàssiques, els símbols de Mart són una llança i un casc, el seu animal és el gos i el seu ocell el voltor. En les obres d'aquestes èpoques, Ares apareix com cruel i agressiu. 

              
Paula Torras
1r BATX 

Comentaris

Judith Rodríguez ha dit…
Deixa'm afegir que Mart, era respectat com el patriarca de Ròmul i un dels tres déus principals de Roma, juntament amb Júpiter i Quirino. Com que era el patriarca de Ròmul, se li atribuïa doncs el sobrenom de "pare dels romans".
Molt interessant!
Meryem Merimi ha dit…
M’ha semblat una entrada molt interessant i informativa! Una curiositat és que Mart va inspirar a creador dels jocs “God of War” i que va tenir aparicions en Wonder Woman, videojocs i còmics.
Anònim ha dit…
M'ha agradat molt saber que mart era el deu de la guerra, i després de llegir això, em pregunto si el nom d'aquest Déu va influir a l'hora de posar nom al planeta Mart.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES