COLISEU DE ROMA

El coliseu (també conegut com l'amfiteatre Flavi), és un amfiteatre de l'antiga Roma, el qual es conserva molt poc però es un edifici espectacular de veure de 48 metres d'altura. Aquest va ser construït per l'emperador Vespasià l'any 71 d.C. Després de l'incendi de Roma. I es va acabar a l'any 82, on es va afegir un últim pis, organitzat en cinc nivells on s'agrupava tota la gent. Dividit per classe socials, mentre més a prop estaven de la sorra major era la seva classe social. 

Amfiteatre Romà(Coliseu), Roma

Lluites i mites: 
En aquest se celebraven les lluites de gladiadors, lluites navals, de bèsties… entre moltes altres. Tenia la capacitat per a 50.000 espectadors d'aquestes lluites. 
Hi ha molts mites diferents sobre varies coses que passaven a l'amfiteatre, un dels mes coneguts es el del polze a dalt o abaix. Que aquest determinava la vida o mort d'un guanyador. 
Aquestes batalles eren com una adició per als espectadors, ja que era una forma de passar el temps, que tot i que sembla estrany els hi agradaven molt aquests tipus de lluites. 

Aquí tenim un exemple de les lluites de gladiadors. Una escena treta de la pel·lícula Gladiator



Després de les execucions dels cristians, al segle VI els jocs de gladiadors cada vegada es feien menys.  Després l'amfiteatre va sofrir quatre terratrèmols. 
Es un dels edificis més importants de l'antiga Romà, fa majestuós el paisatge de Romà. 
Al segle VIII, l'historiador Beda el Venerable, va dir: "Mentre segueixi en peu el colisseu, seguirà en peu Roma. Quan caigui el colisseu, caurà Roma. Quancaigui Roma caurà el món".


Judit Contreras
1r Batx

Comentaris

Carla Erra ha dit…
El Colosseu realment és una obra que molta gent coneix i poca sap la seva història. Una curiositat que pot cridar bastant l'atenció i m'agradaria afegir és que el nom que té no l'adopta del seu colossal tamany, tal com podria semblar, sinó d'una estàtua que es trobava just al costat anomenada "Colós de Neró".
Bona feina!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES