13 de maig del 2014

SORTIDA A TARRAGONA

El dia 10 d'abril, grups de 2n de batxillerat que fan l'assignatura de Literatura Castellana i els grups de Llatí de 1r i 2n vam anar a Tarragona. 

Els de Llatí vam haver de preparant-se , per grups de dos persones, uns temes concrets de la ciutat de Tarraco. Allà es van fer grups, sempre que en el grup hi hagués gent de llatí per poder explicar la ciutat de Tarraco ja que els de Literatura Castellana no s'ho havien preparat.

La primera parada la vam haver de fer amb el bus ja que era l'Aqüeducte de les Ferreres i queda una mica apartat de la ciutat de Tarragona. Aquí l'explicació la va fer l'Eva Soler. 




Vam agafar tots el bus i ja ens vam endinsar a la ciutat. Un cop allà els grups es van tornar a separar i cada grup va fer un camí diferent per tal de no ser tanta gent a un mateix lloc. 

El nostre grup va començar per les muralles, on allà la Txell Masnou i l'Aida Oriol ens van explicar la fundació de Tarragona i  després l'Ari Guàrdia ens va explicar les muralles. 



Seguidament vam anar seguint la muralla i ens vam trobar amb la escultura de l'emperador August que ens van explicar una mica la seva història l'Eva Soler i la Montse Dalmau.

                                                      Estatua d'August a Tarraco 

A continuació vam avançar fins a una esplanada on allà l'Àfrica Clota ens va explicar la Torre dels Escipions i la Torre del Pretori i l'Arianna Monteleone el Fòrum Local. 

Vam haver de caminar una mica per arribar al circ on hi havia molts turistes ja que les restes que hi han són importants i d'una conservació brutal, i els hi vaig explicar jo, la Cèlia Macià.

                                                      Restes del circ de Tarraco 

I per últim ens vam trobar amb l'espectacular amfiteatre de Tarragona on allà ens el van explicar l'Èlia Miravet i l'Alba Sabadell. Allà mateix, també, l'Alba Masnou va aprofitar per parlar-nos de l'Arc de Berà ja que no el vam poder visitar perquè quedava a les afores de la ciutat i era més complicar arribar-s'hi. 

I finalment la Carla Espadaler ens va explicar la Necròpolis que era el cementiri.

De dues a quatre de la tarda vam tenir temps lliure per dinar i visitar la ciutat per lliure ja que a les quatre començava l'obra de teatre de Plaute, EL SOLDAT FANFARRÓ. Obra que ens va agradar ja que era divertida i adaptada al jovent, no es feia avorrida ni carregosa.

Volem agrair als alumnes de 2n de batxillerat que van venir a la sortida ja que ens van escoltar i respectar mentre parlàvem i els explicàvem informació de Tarragona.  


Cèlia Macià
1r Batx

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Ostres Cèlia! M'ha sorprès molt i alhora m'ha agradat la teva entrada. Molt ben explicat. La veritat és que va ser molt divertit fer de guies nosaltres mateixos. A més podent comptar amb l'ajuda de la Mirta!

Unknown ha dit...

va ser una sortida d'allo més interessant! l'any que ve l'hem de repetir, ja que a part d'apendre coses noves va ser entretingut i ens ho vam passar molt bé.

Eva Soler ha dit...

Bona entrada Cèlia! M'ha fet recordar algunes coses de la sortida que ja no recordava. La veritat és que va ser un gran dia al vostre costat.

Unknown ha dit...

Bé, la sortida va ser d'allò més interessant, l'obra no va ser de les millors a les que he assistit però el conjunt de la sortida va estar molt bé, esperem repetir-ho l'any que ve.

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts