TRIPTÒLEM

Triptòlem entre Demèter
i Persèfone agafant
 espigues de blat (il·lustració
del museu nacional
arqueològic d'Atenes)
Demèter va conèixer Triptòlem quan buscava la seva filla, Persèfone per EscítiaQuan Triptòlem li va donar una informació que la va ajudar a trobar-la. Com agraïment la deessa li va regalar un carro amb ales tirat per dracs i així és com li ensenyar l'art de l'agricultura. Va aprofitar per tirar llavors des de l'aire per tot la Grècia on tothom ja havia après des de ben petit a plantar i segar als conreus... Triptòlem es va allotjar a casa de Linco, el rei d'Escítia. 

Ell, envejat per la cultura agricultora de Triptòlem, va amagar als seus súbdits els coneixements i va intentar d'assassinar-lo. Demèter en veure aquesta actitud i l'intent d'assassinat per part de Linco el va convertir en un linx. Aleshores Triptòlem va poder explicar als súbdits del rei els coneixements i va continuar el viatge per Grècia. Escítia era un regió encara ara existent del nord de Grècia.



Genís González  
4t ESO

Comentaris

Anònim ha dit…
Tot hi que és una entrada força interessant, és difícil d’entendre qui era Triptòlem amb la informació que es dona en aquesta entrada, sobretot si no se n’ha sentit a parlar. Tot hi així he de dir que m’ha sorprès saber que haguessin intentat assessinar-lo.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES