FLORA

No sé si haureu sentit mai parlar de la deessa Flora, a la mitologia romana, aquesta era la deessa de les flors, els jardins i la primavera. Normalment, Flora és representada com a una jove amb una corona de flors i amb rams a les mans. És una deessa relativament poc important a la mitologia romana, però quan arribava aquesta època, junt amb la deessa de la fertilitat, aconseguien una importància considerable.


Flora  de Louise Abbéma 

Ovildi, va crear un mite parlant de Flora, diu així:


Un dia de primavera, el déu dels Vents de l'Oest va veure a Flora passejant per els camps i, al moment es va enamorar d'ella. La va raptar i es va casar amb ella. Com a recompensa de que Flora acceptés el seu amor, el déu dels vents Zèfir li va donar el poder de regnar sobre totes les flors.

Zèfir i Flora

Llúcia Gómez
4t  ESO

Comentaris

Carla Espinosa ha dit…
Bona entrada Llúcia, no sabia res sobre aquesta petita història, però personalment trobo que aquesta recompensa de regnar sobre les flors es una tonteria, ja que l'obliga a casar-se amb ella i l'únic que rep a canvi es el poder sobre les flors.

I el fet de tenir poder sobre les flors no es gaire cosa. Trobo que aquestes accions de que els deus s'enamorin i que les obliguin a casar-se es una cosa molt egoista, i que no trobo gaire normal la veritat.


Paula Campelo ha dit…
Mai havia sentit a parlar sobre aquesta deessa, ja que com bé has dit tu no es molt reconeguda dins la mitologia romana. La veritat és que no és una història gaire maca, ja que d'alguna manera sembla que el noi hagués obligat a Flora a que es casés amb ell. Encara que ell s'hagués enamorat d'ella a primera vista no li dóna dret a raptar-la i casar-se amb ella donant-li alguna cosa per convéncer-la. Ell l'hauria d'haver enamorat poc a poc i conseguir el seu amor a base d'esfoç, no comprant-lo utilitzant els poders.

Per altra banda, crec que Flora tampoc va fer gaire bé, ja que no trobo bé que vengués el seu amor a canvi de tenir tot el poder sobre les flors.

Molt bona entrada Llúcia!!!!!

Entrades populars d'aquest blog

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES