VIATGE A ROMA

L'estiu del 2019, quan la pandèmia que ara no ens deixa viure era inimaginable, vaig fer un viatge a Itàlia amb la meva família. 

Ara, quan el recordo, em sembla impossible haver-hi pogut anar però les fotografies que tinc al mòbil en donen fe. Durant quinze dies vam fer una ruta genial per la Toscana amb la furgoneta del meu pare, una Opel de color gris metal·litzat, i vam veure les ciutats més importants d'Itàlia com Milà, Pisa, Florència.... però la que més em va sorprendre va ser Roma. 

A Roma vam visitar el Coliseu, el Vaticà, La Fontana Di Trevi i el Panteó entre d'altres. Van ser quatre dies fantàstics en els quals vaig poder disfrutar de la magnitud i bellesa d'una ciutat increïble, que és actual i antiga a la vegada. El que més em va sorprendre va ser La Fontana Di Trevi, ja que les fotos que havia vist abans de visitar-la no tenen comparació amb el monument en directe. Va ser molt divertit poder-hi llençar una moneda d'esquena mentre demanava un desig. Aquestes vacances van ser unes de les millors de la meva vida.  

A continuació parlarem dels dos edificis que em van sorprendre més. De cada un comparteixo una o dues fotografies que vaig fer durant la meva estada allà.

El Colisseu: Aquest edifici és l'amfiteatre més gran construït a l'època de l'Imperi Romà. Es troba al centre de la ciutat. Es va començar a construir l’any 72 d.C però es va inaugurar sis anys més tard. Aquesta estructura representa l’imperi Romà en tota la seva grandesa i el seu art. Aquest monument en el qual s’hi disputaven lluites entre gladiadors a vida o mort, batalles navals i lluites d'animals tenia la capacitat d’acollir fins a 109.000 espectadors. Era conegut com l'Amfiteatre Flavi però va ser popularment anomenat Colosseum ja que molt a prop hi havia una estàtua dedicada a l'Emperador Neró anomenada el Colós.

El Colisseu consta de tres parts:

La pista o arena on es feien els espectacles. El soterrani o fossae, sota l'arena, on hi havia els decorats i departaments per lluitadors i la graderia o cauea on hi seien els espectadors la qual envolta l'arena però està separada d'aquesta per un mur de quatre metres d'altura.


El Panteó: un edifici emblemàtic construït l'any 125 d.C. En el seu moment va ser un temple consagrat a les set divinitats de la mitologia romana (el Sol, la Lluna, Mercuri, Venus, Júpiter, Saturn i Mart). Aquest edifici consta d'un forat de forma rodona al sostre, al centre de la cúpula, el qual era la part que connectava l'home amb la divinitat. 


També vull destacar que gràcies a la informació que he trobat en aquest bloc ara sé quins són els orígens de la ciutat. El mite a partir del qual ho he après ha estat la de Ròmul i Rem.   

Maria Pou

4t ESO

Comentaris

Anònim ha dit…
L'entrada m'ha semblat molt interessant. Deixem dir una curiositat sobre el Colisseu. En l'antiga romà n'hi van haver molts d'amfiteatres, però aquest és el més gran de tot l'imperi romà. Això la fet destacar tan en la història de la humanitat que fins i tot l'any 2007 va ser reconegut com una de les set marevelles del món.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES