DÈDAL I ÍCAR

Dèdal era un arquitecte atenenc, però també a la vegada era un artista i va construir el laberint de Creta. Ell va tenir dos fills: Ícar i Jàpige. Ícar era fill de l'arquitecte i una esclava. Ell i el seu pare van ser empresonats junts a una torre pel rei de l'illa, Minos

Rei Minos

Dèdal va construir el laberint de Creta per una raó. El déu Posidó es volia venjar de Minos i ho va fer de la següent manera: Va fer que confesses la seva passió zoofílica i així ho va fer. Posidó va muntar un toro, el mateix on s'hi havia posat Pasífae. La jove va complir el seu desig i finalment d'aquí en va sortir el Minotaure, meitat home meitat toro. Doncs el rei Minos va voler tancar aquest ser en algun lloc, i li va demanar a Dèdal que ho construís. El rei no va estar satisfet i per això va tancar a l'artista amb el seu fill en aquella torre. 

                                         La caiguda d'Ícar, Jacob Peter Gowy

Com que els va tancar a la torre de l'illa Dèdal va haver d'inventar algun artefacte per poder sortir, ja que no podia nadar. Així doncs va recollir plomes i va agafar cera per poder fer unes ales prou grans com per poder volar. Però abans de voler Dèdal va avisar al seu fill que no volés massa avall ja que l'aigua mullaria les ales i cauria, però també que no volés massa amunt perquè el sol desfaria la cera i les ales es trencarien. Quan van començar el viatge es van apropar massa al sol i les ales es van començar a trencar. Ícar va intentar moure els seus braços però no va poder volar, així va caure al mar i va morir. Dèdal es va poder salvar i va fer un enterrament a una illa, que ell mateix li va posar el nom d'Icària. Ell es va refugiar a la cort del rei Cocal perquè Minos no el pogués atrapar. I finalment el va matar mentre es banyava. 

Ícar i Dédal

Júlia Rama
1r Batx.

Comentaris

Unknown ha dit…
Hola Júlia, n'havia sentit a parlar del laberint de Creta i Dèdal. Trobo injust que el rei tanqués a Dèdal i al seu fill Ícar a una torre. Quan en van aconseguir sortir, trobo que Ícar va ser un ambiciós i això li va passar factura.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)