CARONT

Caront és un personatge de caràcter mitològic. El seu nom fa referència als seus ulls grisos i pot ser considerat un eufemisme per a la mort. Era representat com un home vell, amb barba blanca, molt lleig i que sempre portava una túnica trencada. 

Caront sempre viatjava sobre una barca amb l'ajuda d'un pal per poder desplaçar-se i aquesta la feia servir per transportar les ànimes a l'Hades travessant el riu Aqueront.  


CARONTE de Gustave Doré
Per arribar al món d'ultratomba, les ànimes havien d'introduir-se a l'interior de la terra a través d'una cova. Per entrar en aquest món, havien de travessar la llacuna Estígia amb la barca, transportades per Caront fins a les portes de l'infern. Però per transportar aquestes ànimes, Caront cobrava un pagament que consistia en una moneda, motiu pel qual als morts se'ls enterrava amb una sota la llengua.

Caront només podia portar les ànimes que havien rebut sepultura, és a dir, gent que havia estat enterrada. Per contra, la gent que no havia estat enterrada anava d'una banda a l'altra sense rumb durant cent anys per les aigües de la llacuna. 



Lioba Sallés
1r Batx

Comentaris

Unknown ha dit…
m'ha agradat molt aquesta entrada lio!!! m'ha permès entendre més sobre Caront,ja que el vam treballar a lite però no tant detalladament
Lioba, m'ha agradat molt ja que m'has ajudat a completar el què vam fer a literatura. Genial!
Unknown ha dit…
Gràcies a aquesta entrada he pogut completar el que vam treballar a literatura sobre aquest personatge mitològic. Bona entrada!!
Cecília ha dit…
Hola Lioba,

Se sap si aquest barquer tenia alguna realció amb el barquer egipci que també portava els morts al seu món? A diferència dels grecs, els egipcis els hi posaven monedes als ulls dels morts per tal de pagar al barquer. Una entrada molt interessant, devria tenir uns ulls molt intensos i bonics, tot i que ell fos lleig!
Sara ha dit…
Lioba, m'ha samblat una entrada molt interessant.
He trobat molt curios i extrany també, el fet que per arribar al món d'ultratomba, les ànimes havien d'introduir-se a l'interior de la terra a través d'una cova.
M'ha agradat molt.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)