27 de març del 2013

EURÍPIDES

Eurípides és conegut per ser un dels poetes més grans dins de la coneguda tragèdia grega. Va néixer el 485 a.C. i va morir el 406 a.C. a Salamines. Va escriure més de 92 obres, tot i que només se'n pot gaudir de 19, ja que pel camí s'han perdut le que falten.


És un poeta més jove que el seu company Sòfocles, tot i que és contemporani. Al llarg del temps, s'han pogut analitzar els seus poemes, i se n'ha extret les característiques més especials, fent-lo un autor realment únic i digne de ser llegit:
-Mostra un allunyament o un enfrontament crític amb els principis ideològics tradicions d'Èquil i Sòfocles.
-Té preferència pels aspectes de la vida humana (política, religió, moral societat,...), no usuals en l'obra tràgica.
-Ressalta l'apropament de la vida de cada dia, amb els seus moments feliços i tràgics.
-Parteix d'un allunyament dels grans herois de les tragèdia anteriors per apropar-se a personatges socials insignificants del moment, com les dones o els esclaus.
-Prefereix l'accentuació del patiment. 

En conclusió, Eurípides mostra l'home "tal com és". Els personatges descriuen les seves desgràcies amb un llenguatge contemporani, en termes humans. Cal dir que les seves representacions no van agradar gaire aquella època, ja que sortia de la normalitat per buscar noves formes d'escriure i representar. La seva obra més coneguda i representada és Medea.




Creieu que és interessant aquest escriptor? Estaríeu disposats a llegir alguna de les seves obres?

Laia Fernández
1r Batx

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Eurípides, crec que tot i no ser conegut va ser un home amb molt de talent, trobo molt interessant el seu punt de vista, sense dubte em llegiria alguna de les seves obres
Bona entrada!

Mariona Lucas ha dit...

M'ha semblat molt interessant i innovador per aquell temps el que va fer Eurípedes, havia de tenir molt valor per escriure el que va escriure a la época a la que vivia, potser llavors no s'ho van reconèixer però nosaltres si ho fem i més val tard que mai oi?
No soc molt de poesia per això penso que no em llegiria els seus llibres tot i que no dubto que el que fes fos brillant.

Unknown ha dit...

Una entrada molt interessant Laia!

La veritat és que mai havia sentit parlar d'Eurípedes i per això m'ha sorprès moltiíssim tot el que va fer i va escriure en aquella època.
Sobre la teva pregunta de que si em llegiria les seves obres, la verita és que no ja que no m'agrada gaire llegir. Segurament les començaria a llegir però m'acabaria cansant i ho deixaria estar.
Tot i això no dubto pas de que escribis molt bé.
Una entrada molt interessant!

Maria Guallar ha dit...

Sap bastant de greu que de 92 obres només se'n hagin pogut salvar 19, ja que al ser tant innovador i escriure sobre dones i esclaus el fa les seves obres més atreients. Crec que seria molt interessant poder llegir la seva obra, segur que estàn molt bé.
Bona entrada :)

Unknown ha dit...

Bona entrada Laia!

He de dir que ja havia sentit a parlar sobre Eurípides, tot i així molt per sobre, per això considero que és una sort saber-ne una mica més amb la teva entrada!

Pel que fa a les seves obres, és una llàstima que de totes les que va escriure es puguin llegir només 19... per això, respecte a la teva pregunta si tingués l'oportunitat de llegir-me alguna , ho intentaria fer encantada ja que si actualment és molt admirat el seu treball, deu ser per alguna cosa. Tot i així, tampoc asseguro que acabés de llegir-la ja que com diu el Martí finalment em cansaria ja que no entenc molt el món de la poesia. Tot i així, sempre està bé veure els diferents punts de vista de cada època i aquest seria una bona oportunitat. Pel que fa a la teva pregunta, considero que sí que és un molt interessant aquest poeta ja que es va arriscar a lluir les seves idees i els seus diferents punts de vista durant una època molt difícil on no es respectava gaire. Per aquesta mateixa raó, també considero que potser moltes de les seves obres no s'han aconseguir conservar...

Irene Sánchez ha dit...

Mai he sentit a parlar d'aquest home, i no tenia ni idea de que siguès tan famòs. En veritat és una pena que de 90 obres nomès s'hagin conservat 19...Pel que fa la teva pregunta, dupto que em llegís alguna, ja que jo no sóc una persona a la que li apasiona llegir, pero segurament serien molt interessants!

Carla Espinosa ha dit...

Trobo molt estrany que no n'haguem parlat mai a cap assignatura d'aquest home, ja que pel que es veu va fer un gran nombre d'obres però d'aquestes la gran majoria no es conserven.

Respecte la teva pregunta, crec que es bastant interessant ja que al no sentir a parlar mai d'ell entra una certa curiositat per veure la seva manera d'escriure i d'expressar-se, per tant estaria bé llegir algun petit fragment d'alguna obra que encara es conservi!

Molt bona entrada Laia!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts