31 de gener del 2013

ESCOLA SANT LLUÍS GONÇAGA

Recordant  vells i bells temps, mirant fotografies de quan era més petita, vaig veure que tenia moltes fotografies a l’antiga escola on anava abans  de començar primer de batxillerat i havia passat tots els meus anys  d’aprenentatge  allà. Parlo de l’estimada escola Sant Lluís Gonçaga, localitzada a La Garriga.

Bé, abans de que us pregunteu perquè redacto la meva vida i els meus records escolars, aniré al gra i explicaré el perquè ho estic fent.

Resulta que cada any, a la primavera, cada curs amb el seus tutors es feia una foto de grup a l’entrada de l’escola. Analitzant totes les fotografies dels darrers setze anys, a part de veure l’evolució dels meus companys i meva també he notat que un missatge de l’edifici mai canviava, deia així: 


Initium sapientiae timor domini.

            El principi de la saviesa és el temor del senyor.

Hi ha una cosa que al principi no entenia referent a aquesta frase, si aquesta escola és una escola religiosa, per què té aquest missatge que sembla contradictori?  Simplement perquè pensava que aquest “temor” tenia a veure amb la por, i anava equivocada, aquest temor no té res a veure amb la por, sinó que es refereix  a l’adhesió i l’estimació.




Fotografia de quan feia P5 en què s’aprecia molt bé el missatge gravat a l’edifici. 

Anna Vallhonesta
1r batx

11 comentaris:

Maria Guallar ha dit...

Cada cop que passava per davant del Sant Lluís em preguntava que devia voler dir el que hi havia escrit a l'entrada, m'alegro de saber-ho per fi. És un gran missatge per posar a la porta d'una escola.
Molt bona entrada :)

Unknown ha dit...

Doncs jo no sabia de l'existència d'aquesta frase al Sabt Lluís, veritablement la frase és molt certa!

Carla Espinosa ha dit...

Una entrada molt interessant Anna!
Sempre que hi passava em preguntava el seu significat, i anteriorment en algun treball ens van fer escriure aquestes lletres, però no en tenia ni idea de que volgués dir això.

Bona entrada!!

Unknown ha dit...

Molt original l'entrada !
Crec que som molts els que ens preguntàvem què volia dir aquesta frase, i és que, com ben dius, jo al principi al veure la traducció també he pensat que era una mica contradictori, realment no m'esperava que es referís a l'adhesió i l'estimació.

Molt interessant Anna!
Bona entrada:)

Unknown ha dit...

Entrada interessant! Mai m'hi havia fixat en aquesta frase gravada a la façana de l'escola Sant Lluís.

Llúcia Gómez ha dit...

Les vegades que e passat per aquesta escola i mai m'havia parat a pensar que volia dir la frase de l'entrada! Molt interessant, a primer cop d'ull si que podria semblar que temor es refereix a por, curiós que no sigui així. Bona entrada Anna!

Yasmina Ketami ha dit...

No sabía pas de l'existencia d'aquesta frase en el Sant Lluís!
Siguent sincers abans d'acavar de llegir l'entrada havia pensat que la por sería la por que s'havia de trasmitir al mestre en forma de respecte però ara entenc el significat de la frase.
Molt bona entrada Anna!

Unknown ha dit...

Una entrada molt interessant!
No sabia que aquesta frase estiguès escrita en el Sant Lluís.
No m'hauria imaginat mai el significat d'aquesta frase ja que llegint-la per sobre sembla completament diferent al que vol dir de veritat.

Molt bona entrada Anna!

Laia Fernández ha dit...

A mi m'ha passat igual que als meus companys. Passo gairabé cada dia per davant del Sant Lluís i mai m'havia parat a pensar el seu significat. Per cert,...molt guapos tots a la foto! bona entrada!

Irene Sánchez ha dit...

Mira que sóc ruca, l'any passat vaig haver de fer un treball on hi sortia aquesta gravació i mai m'he parat a pensar que deurien dir, i ara entenc el significat de la frase. Mira que tenim coses interessants al nostre poble i mai ens parem a pensar...
Felicitats!

Adrià Sanchez ha dit...

Molt bona entrada, clar que si recordar vells moments!

M'ha semblat molt interessant aquesta entrada perquè mira que he passat de vegades per l'escola del Sant Lluís pero mai m'havia parat a pensar que volien dir aquestes paraules. Molt bona entrada Anna! Mai hagues dit que volien dir això...

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts