12 de gener del 2013

ANUNCIS NO GAIRE ANTICS...

Navegant per Youtube he trobat diversos anuncis que es relacionen amb l'antiga Grècia i amb l'antiga Roma. He pensat que aquesta és una bona oportunitat per ensenyar-vos-ho. 
Primer de tot Pepsi ens proposa dos anuncis relacionats a l'època que estem estudiant: 
Un es tracta de tres cantants reconegudes mundialment (Pink, Beyoncé i Britney Spears) que es troben en el Colisseu per lluitar, però llencen les armes al terra i decideixen fer-ho amb la seva magnifica veu. 



Ja que en aquest surten tres cantants dones, Pepsi també va fer un altre anunci en què els protagonistes fossin homes, i a més a més uns dels millors futbolistes. 

A comparació amb l'anterior, aquest anunci es tracta d'importants i reconeguts jugadors de futbol que vencen els invasors romans que tracten de conquerir el poble. Tot això ho fan amb una pilota de futbol.
Entre ells, podem esmentar a Beckham, Ronaldinho, Roberto Carlos (no us confongueu amb el cantant),i altres que podreu veure a continuació: 


Si seguim parlant de futbol, la Champions League va fer un anunci per promocionar el partit del Barça contra el Manchester United que es va jugar a Roma el 27 de Maig de 2009. En aquest vídeo podem veure com es relaciona la passió que tenen els futbolistes amb el seu esport, amb els monuments i la història de la que se'n diu ciutat eterna. 


D'anuncis que estiguin ambientats en Roma o Grècia he trobat molts, però per acabar volia deixar-vos un d'Aquarius, on es pot veure una gran ambientació i un impressionant treball de vestuaris i escenografia. D'aquesta marca podem trobar molts anuncis per la xarxa ambientats en l'edat antiga, si us animeu, busqueu-los que n'hi ha de molt divertits i graciosos. 



Ja havíeu vist aquests anuncis? Quin us ha sorprès més?
Per altra part... Heu vist algun anunci que actualment surti a la televisió i que es relacioni amb l'antiga Grècia o Roma? Per què penseu que els publicistes mostren aquest interès en ambientar els seus anuncis en les civilitzacions grega i romana?

Martina Maldonado
4t ESO

12 comentaris:

Unknown ha dit...

M'ha agradat molt aquesta entrada sobre aquests anuncis! No havia vist mai aquests anuncis i també ha sigut divertit que tingués a veure amb l'antiga Grècia i Roma.

Marta Santonja 2n ESO

Unknown ha dit...

M'ha encantat molt la teva entrada Martina! Molt original!

El primer anunci ja l'havia vist en una altre entrada però els altres dos mai, ni tan sols per televisió i la veritat és que m'han agradat molt.

Per altra banda, fa uns dies vaig veure un anunci que em sembla que promocionava un medicament i en el qual també sortien uns romans, tot i que la veritat no sé quina relació tenia, potser ho van fer ja que els romans van avançar una mica la medicació.

Pel que veig, Pepsi li agrada ambientar molt els seus anuncis amb els antics romans, i la veritat és que s'ho treballen bastant i ho fan d'una manera molt original.

Respecte a la pregunta que fas, molt bona, ja que molts cops m'ho havia plantejat, iper què els ambienten amb les civilitzacions dels clàssics? És probable que una raó sigui perquè van ser unes cultures molt importants, molt interessants, i que a la majoria de la gent li crida l'atenció.

Carla Espinosa ha dit...

M'ha semblat una entrada molt original, ja que en el primer tracta sobre les proves que es donaven anteriorment a l'època romana i ja els havia vist en una altre entrada, però els altres dos no els havia vist mai, i realment em semblen bastant original, i molt ben rodats.

Bona entrada Martina!!

Paula Campelo ha dit...

Una molt bona entrada Martina, la veritat és que crida l'atenció al veure a actors dels nostres dies ambientats en l'època dels romans per tal de promocionar productes com en aquest cas la Pepsi o l'Aquarius. El primer anunci ja el vaig veure en una entrada que fa un temps va fer algun dels meus companys, però els altres dos no els havia vist mai.

Sincerament crec que els anuncis són molt originals, ja que sense saber perquè et criden l'atenció i fan que te'ls quedis mirant. El que m'ha agradat més és el de l'Aquarius, ja que personalment crec que és el més divertit.

Em sembla una molt bona pregunta la que has plantejat, ja que nosaltres associem realment moltes coses al món antic dels grecs i els romans i no sabem ben bé perquè. Jo, crec que és pel mateix que ha dit la Angi, ja que tenint en compte la importància que van tenir aquestes cultures en l'antiguitat hi ha molta gent que els hi capta l'atenció molt fàcilment.

Yasmina Ketami ha dit...

Com sempre el món Clàssic esta en relació sempre amb el nostre dia a dia i el trobem sempre en pel.licules annuncis etc. El de beyoncé britney spears etc m'agrada molt l'havia vist molts cops.
També fan moltes sèries també.
Molt bona entrada

Laia Fernández ha dit...

Podem dir que tot porta a l'antiga Roma. Són moltíssims els publicistes que s'inspiren en aquest tipus d'ambientació. Hauríem de fer un estudi detallat de cada part del nostre entorn, i podriem veure fàcilment que tot té relació. bona entrada!

Unknown ha dit...

Jo havia vist tots els anuncis excepte el de Pepsi. S'ha de dir, que el romans i els grecs sempre han estat presents tant als anuncis com en productes del nostre dia a dia, o no heu vist mai el sabó "Magno"? l'adjectiu amb el que es coneixia a d'Alexandre, per exemple.

Crec que els puclicistes segueixen interessats en l'ambient romà ja que els romans sempre han estat vistos com uns grans herois, i per exemple, a l'anunci de Pepsi, el que voldrien transmetre és que els romans eren tant forts gràcies a aquesta beguda, la qual dona energia i força.

Molt bona entrada!!:)

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

Que xula aquesta entrada!
És cert que molts anuncis estan ambientats amb estils romans. Tant anuncis actuals com anuncis més antics que no són el cas dels anuncis adjuntats.
No es d'estranyar que aquest estil romà predomini sovint en els anuncis publicitaris ja que tothom ha de recordar aquesta època i aquesta ha de ser investigada i estudiada durant un temps interminable.

Bona entrada!!

Unknown ha dit...

Bona entrada! avui en dia podem observar que a bastants anuncis apareixen bastants llocs romans. Actualment per la tele hi ha un anunci que hi surt el Coliseu, l'anunci és el de Frenadol.

Irene Sánchez ha dit...

Ostres! no tenia ni idea que hi haguès tants anuncis relacionat amb el món romà, mai els havia vist que jo recordi.
Suposo que els publicistes fan anuncis ambientats en l'època romana pel fet de mantenir el coneixement sobre aquets, ja que és cultura, no?

Unknown ha dit...

Carai! Ens envolten els romans per tot arreu. Estan molt bé tots els anuncis, i que "utilitzin" el món dels romans per anunciar-se, donar un missatge, fer-se conèixer.. Crec que és una idea que atrau molt a l'espectador. Encara que el primer anunci ja l'havia vist en una altre entrada, la del Cristian Martínez, si no recordo malament.

Molt bona entrada Martina!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts