VULCÀ

Vulcà era el fill de Zeus i de Hera. Quan va néixer, era tan lleig, que la seva mare el va agafar del peu i el va llençar a la terra, on va caure a l'illa de Lemnos. Aquest fet, va provocar que el pobre patís una coixera que li duraria eternament.


              Vulcà a Lemnos, de Piero di Cosimo al segle XV

Vulcà va anar aleshores a Sicília, al volcà Etna per fer-s'hi ferrer. Allà, es va fer company dels ciclops. Temps desprès, Zeus li demanaria la creació del seu raig i per agrair-li-ho li regalaria la mà de la més bella de les deesses, Afrodita.

      Venus i Mart enganxats per Vulcà, de Jacopo Tintoretto

Com és lògic, el déu més lleig i la deessa més maca no poden estar junts gaire temps així que el que feia ella era buscar-se amants, com va ser el cas de Apol·lo o el més conegut, Mart, però aquestes ja són altres històries.                  Venus i Vulcà de Giovanni Batista Tiepolo

                       Vulcà forjant els raigs de Júpiter de Rubens

Anahí Domínguez
2n batx

Comentaris

Artur Bossy ha dit…
Em sembla molt fort que la mare de Vulcà, llencés el seu fill pel fet de ser lleig. Un fill se l'ha d'estimar sigui com sigui. Després, que estigui amb la noia més maca i que aquesta es busqui amants també fa que Vulcà tingui una vida desgraciada. Bona entrada!
Sergio ha dit…
Es interessant saber que els dèus a la mitologia mostrin tantes emocions i actes que son me aviat humans.

Bona entrada!
Ave!
Aina ha dit…
Sempre m'ha fet pena el pobre Vulcà, que per una cosa bona que li passa, que és casarse amb Afrodita, aquesta l'enganya amb altres homes. També trobo que per part de la mare està molt malament no estimar al seu fill simplement perquè és llegi.
Mireia Cutura ha dit…
Com els meus compansy crec que és un acte molt mal fet per aprt de la mare ja que era el seu fill i a un fill no se li fan aquestes coses.
A més si que la història millora amb el casament amb Afrodita, però ella es busca amants, en resum que la vida que va tenir Vulcà va ser pèssima...
Nadia alsinet ha dit…
Crec que va ser un gran benefici per a Vulcà que Zeus li cedís la mà d'Afrodita, ja que si no hagués estat per ell el més probable hagués sigut que Vulcà passés la seva vida sense cap dona. A part d'això, crec que no va ser just per Afrodita, ja que era la deessa qua posseïa més bellesa i Vulcà no va puguer igualar-ho, i tampoc va puguer estar amb la persona que estimava.
Una història interessant.
Uala que fort, com pot ser que la seva mare l'hagi tirat? es igual que sigui molt lleig com si es el mes bonic de tot el món, aixó no es fa... I a sobre que Vulcà troba parella, asquesta l'enganya amb un altre, mare meva quina mala sort que tenia.
Anna Solà ha dit…
Jo penso que els déus sempre han estat una mica cruels amb els seus fills (Cronos) i no sé com la gent els podia venerar i dónar sacrificis. A més, opino que encara que Vulcà fos el déu més lleig i Afrodita la deesa més bonica, podrien haver sigut parella ja que no tot està basat en el físic.
Els romans eren una mica cruels a l'hora d'inventar-se els mites...
Però per alguna raó els estem estudiant ara mateix!
Bona entrada!
Yasmina Ketami ha dit…
Que bèstia que Zeus llenci el seu fill per ser lletj... Pobre nanu...
Em sembla molt materialista que que li regalin a Vulcà a Afrodita, podría haver demanar com a recompensa tornar-se més guapo.
Igualment molt bona entrada, m'agrada la manera d'explicar.
Yasmina Ketami ha dit…
Que bèstia que Zeus llenci el seu fill per ser lletj... Pobre nanu...
Em sembla molt materialista que que li regalin a Vulcà a Afrodita, podría haver demanar com a recompensa tornar-se més guapo.
Igualment molt bona entrada, m'agrada la manera d'explicar.
Maria Rodriguez ha dit…
Penso que tots els déus, en les històries mitològiques sempre han sigut curels, ja sigui amb els fills, com amb altres personatjes. Però això és realment cruel, que arribi a desfer-se del seu fill pel fet de ser lleig... qui pot tenir la sang tan freda de fer això?
bona entrada!
Carla Solà ha dit…
Com la resta de companys que han comentat estic totalment d'acord en dir que és molt cruel el que va fer la mare de Vulcà, Hera, pel simple fet de quue el seu fill fòs lleig.
Penso que no està ve que Zeus li regali Afrotdita.

Tot hi que hi hagi coses que no em semblen bé, és així i Anahí molt bona entrada :)
Núria Andreu ha dit…
Llençar-lo pel fet de ser lleig! Que fort, quina mare més cruel!
Sembla que els déus grecs no eren tan diferents de nosaltres, ja que Afrodita també tenia amants pel fet que no li agradava el seu marit.
Zeus va obligar a Vulcà a casar-se amb Afrodita? És a dir, que no tenien dret a triar la seva parella, no?

M'ha agradat!
S van Roessel ha dit…
Quina mare més superficial era Hera ! Espero que no fes igual amb tots els altres fills que va tenir amb Zeus... Pobre Vulcà, que desafortunat!
Clàudia Martínez ha dit…
Que cruel que era Hera! Pobre Vulcà, no ser acceptat tal i com era per la seva própia mare. Bé, Afrodita tampoc era gaire afortunada ja que per a ser feliç, enganyava al seu marit.

Bona entrada!:)
Anònim ha dit…
Hera només es basava en la superfície de les persones i no amb l'interior. Sobretot en un fill o filla. Trobo que va ser massa cruel amb Vulcà. Afrodita també va ser cruel a la seva manera, ja que també era superficial i que per ser feliç li era infidel al seu marit, i podria ser que ell l'estimés. Bona entrada:)!
Karina Szabo ha dit…
Trobo un fet molt lleig que la seva pròpia mare volgués treure's de sobre el seu propi fill perquè sigues lleig, i també que Afrodita, tot i ser la deessa més bella, és busques amants, ja que no tot és un físic, però ja sabem quins pensaments tenien en aquella època. Molt bona entrada!

Entrades populars d'aquest blog

LES CIUTATS ROMANES

ELS PATRICIS I ELS PLEBEUS

EL MITE D'ORFEU I EURÍDICE